05 juni 2011

Raw sitronkake med sjokoladeglasur



Jeg syns det er godt med litt syrlige kaker i varmen, og denne har en deilig smak av sitron og sjokolade! Oppskriften kommer fra City, Life, Eats, men jeg endret litt på glasuren da jeg syns den smakte litt lite.

Denne konfektkaken er både rå, sukkerfri, glutenfri, melkefri, den inneholder supermat, og den er lavkarbo.

Velbekomme!


Kakebunn:


Glasur:

Mal sesamfrøene til mel i kaffekvern (ikke mal dem for lenge, da blir det sesamfrøsmør.. :).  Ha det oppi blender sammen med de andre tørre ingrediensene og blend i noen sekunder. Smelt kokosolje forsiktig og bland de våte ingrediensene oppi den. Hell dette oppi det tørre og blend til en seig masse. Smak og se om du vil ha mer søtning eller sitron oppi. (Jeg hadde oppi litt mer sitron og litt mer yaconsirup).

Kle feks en brødform i plastfolie og klem oppi massen. La stå i kjøleskapet i minst en time. 

Så kan du ha oppå glasuren: Smelt kokosoljen forsiktig og ha i det andre. Orginaloppskriften hadde ikke sukrin og yaconsirup i glasuren, så du kan gjerne prøve uten først og se om du syns det er søtt nok.

La stå i kjøleskapet 1 time til - eller enda bedre - til neste dag. :)


Energiinnhold:
7% karbohydrater
6% protein
87% fett


Koden BIX900 gir deg 5 dollar i rabatt om du er førstegangsbestiller hos iHerb.



13 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

ååå så fine de ble. :) flink er du!

ninabakke sa...

Så nydelig ut :D

Tone sa...

Nam, nam, nam :) Disse må testes ut om jeg finner en mandelerstatning!!! Så DEILIGE ut :)

Helen sa...

Tåler du andre nøtter? Bruk cashewnøtter, hasselnøtter, valnøtter eller en miks av noen av disse. :) Jeg har nemlig testet det også, og det funket bra!

Har lagt til en kommentar i oppskriften - mandelallergi er jo nokså vanlig :)

Valerie @ City|Life|Eats sa...

Wow - your pictures of the Lemon Carob bars are beautiful. I am going to try your variation with Yakon syrup too :) I would like a bit more sweetness in the glaze too :) (and thanks to google translate could figure out how you improved the recipe :))

Fragola sa...

Yum! Du glemte lavkarbo, eller? ;-)

:) sa...

Mm, sitronkake hørtes nydelig ut. Og så kjekt med raw kaker uten dadler, for det har jeg ikke SÅ ofte i hus akkurat. Dessuten er det jo greit å prøve å holde seg til lavkarbo ;)

Silje sa...

Nam! den kaka skal eg uten tvil prøve:) laga mi første 100 % rå kake på laurdag og det gav meirsmak:D

Helen sa...

Ja Fragola - den er definitivt lavkarbo!! Det hadde jeg helt glemt å ta med. Takk for påminnelsen ;)

Helen sa...

Tone - ja jeg prøver å finne oppskrifter uten for mye dadler nå - også fordi min mann nekter å spise noen som helt form for tørket frukt (liker det ikke). :)

Helen sa...

Valerie - yes I loved your recipe! And google translate is a great tool ;)

:) sa...

Sv: ja, det fungerte bra med kokosmelk :) Juhuuuu! Og idag drakk sønnen kokosmelk med litt stevia dark chocolate i. Trodde ALDRI han ville like det, men han elsket det faktisk. Det er jo mye bedre enn rismelka :)

Hege sa...

Den så veldig god ut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...