11 mai 2011

Unes sjokoladekake


Har hatt lyst til å teste denne kaka en stund, og bestemte meg for at det var på tide å slå til! I samme slengen fikk jeg testet palmesukker som nylig ankom i posten. Jeg har håpet at palmesukker ikke skulle få samme skjebne som agavesirup fikk i sin tid (les mer her). Men det ser ut til at blodsukkeret mitt foreløbig tåler palmesukker! I hvert fall går det helt greit å spise et lite stykke av denne kaka, og la det bli med det (hurra!). Og bytter man ut palmesukker med sukrin blir kaka enda mer lavkarbo.

Oppskrift:
  • 3 egg
  • 1 dl palmesukker (eller annen naturlig søtning som sukrin eller xylitol)
  • 1,5 dl kokosmelk
  • litt kald kaffe
  • 0,5 ts salt
  • 6 ss kakao
  • 3 dl mandelmel (evt ha mandler i blender til melkonsistens)
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl olje (gjerne med nøytal smak)
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dråper stevia toffee (valgfritt)
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og palmesukker til eggedosis. Bland inn resten. Ha bakepapir i bunnen på en 20cm springform. Ha røren oppi, og stek i ca 25 min på 180 grader. Sjekk med fyrstikk om kaken er ferdigstekt. 

Denne kan spises uten glasur. Men ønsker du glasur kan jeg anbefale glasuren jeg laget her, eller kokoskrem. Eller som jeg gjorde på bildet under: yaconsirup blandet med litt palmesukker og litt xylitol. Med litt hakkede mandler på toppen. Nam nam!! :)



Både palmesukker, mandelmel og kokosmel kan bestilles fra iHerb.com eller kjøpes på helsekost. For førstegangskunder hos iHerb.com får du 5 dollar i rabatt hvis du bruker kode BIX900.

14 kommentarer:

Janicke sa...

mmmmm ser nydelig ut :-D

Nicole sa...

Nam, den så skikkelig god og saftig ut! :D

Helen sa...

Saftig er ordet!! Og holder seg godt noen dager i kjøleskapet. :)

Fragola sa...

Den fikk jeg lyst til å prøve. Har alle ingrediensene! Hurra! :-)

Une sa...

Kjære Helen, så hyggelig at den falt i smak! Og koselig at du linker :-)

Silje Silje sa...

Å himmel og hav, den så god ut!

Inger sa...

Den skal jeg bake til min sønns konfirmasjon.Da har jeg en kake jeg også kan spise.
Gleder meg. Fyllet med yaconsirup og mandler så himmelsk ut...

K sa...

Den så veldig god ut!
Har foreløpig ikke forsøkt palmesukker. Jeg synes jeg tåler agavesirup uten å gå helt av skaftet. Min erfaring er at man tåler mer med tiden. Men så har jeg også vært avholdene fra sukker og raske karbohydrater en stund.
"avholdende" - høres ikke helt bra ut, men sånn er det jo... hehe...

Tine sa...

Klar for å prøve denne i helgen. Det står litt kald kaffe, også står det 6 ss kaffe. Er disse 6 ss også kald kaffe?
Hilsen en som må ha det inn med tesje :)

Helen sa...

OJ! Det skulle være 6 ss kakao!! BRA du la merke til det!! Er rettet nå :)

Tine sa...

Kaken ble bakt i dag, og servert til svigers. Jeg syntes den var kjempegod, minnet litt om fyrstekake...

Helen sa...

Så bra!! Gøy dere likte den! Jeg har fremdeles rester i kjøleskapet (som både meg og min mann er borti hver dag..). En mektig kake som man ikke orker mye av om gangen (og bra er det), og som vi spiser med god samvittighet med så mye sunt og godt i. :)

Og bra at det er mulig å legge igjen kommentarer igjen siden Blogger ikke har virket helt som den skal i hele dag. Håper de får lagt ut igjen de innleggene de tok bort ifb m feilrettingen også snart :)

Eldeen sa...

Åååh, den ser kjempegod ut! Må prøves! Men du, der det står "6 ss kaffe" - er det kakao det skal stå der? ;)

Helen sa...

Ja- kakao!! Er rettet nå. Har rettet det en gang allerede, men så brukte nok Blogger en litt eldre backup når de hadde problemer forrige uke.. Men nå er det rettet igjen! Bra du så det! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...