02 mai 2011

Chia-vanilje-puddingJeg fortsetter å teste oppskrifter med chiafrø. Etter at jeg laget chia-sjokolade-puddingen fikk jeg lyst å prøve vaniljepudding. Sånn laget jeg den: 

1 porsjon:
  • 1 dl melk (jeg brukte havremelk, men bruk den melken du foretrekker)
  • 2 gode ss chia frø
  • 1 dryss vanlijepulver
  • valgfri søtning (jeg brukte 1 dråpe stevia m vaniljesmak og 1 ts lucuma - bruk det du liker og smak deg frem!)
Bland og la stå minst en time - eller over natten i kjøleskap. Det er jo nesten for enkelt! :) Jeg spiste puddingen med tørkede gojibær og tranebær.

Chiafrø er så næringsrikt at det regnes som supermat. Les mer her om chiafrøenes egenskaper!  12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.. Jeg er også veldig gla i chia pudding, bruker å lage en vaniljevariant som jeg har i en eller 2 dadler som søtning og kansje en banan, men valnøtter og bringebær på toppen :) mmm...
kan du ikke ordne sånn at en slipper å gå inn på hvert blogginnlegg for å lese innleggene dine, det er så tungvindt....

lovelyliller.com sa...

må ikek chia frøene deles/males for at man kan nyttiggjøre seg av det sunne innholdet?

Une sa...

Mmmmm, høres veldig godt ut! Livet er liksom bedre med vanilje i ;-)

frk. Kraft sa...

Åh, supert. Denne skal jeg teste. Fint å se litt andre bruksområder til chiafrøene. Jeg er så kjedelig og blander de bare i vann som får stå litt og drikker det mens jeg holder meg for nesen. :P Isj.

Helen sa...

frk Kraft - det finnes utallige oppskfter med chiafrø. Du finner spesielt mange om du googler etter oppskifter på engelsk!! :) Puddingvarianten finnes i maaange smaker - så du finner helt sikkert en du liker! :)

Helen sa...

Anonym - det er slettes ikke umulig! :) Er fremdeles fersk på blogging, så tester stadig nye ting.. Takk for tilbakemld, tar det med meg videre - vil jo helt ikke irritere leserne mine.. :D

Lovelyliller - nei, det trenger man ikke (sjekket både på pakken og i boka Supermat. Chiafrø er små og ikke spesielt harde, og magen greier fint å fordøye dem, også uten bløtlegging! Men et veldig godt spm! :)

Une - I know! Og greit å kunne variere mellom vanlije og sjokoladesmak. Men - jeg finner jo stadig nye oppskrifter så jeg ser variasjonsmulighetene er flere enn jeg først trodde.. :D

Tone sa...

Oooooooooh :) Denne må jeg prøve!!! Takk for at du deler :)

K sa...

Jeg er veldig glad i chiafrø. Spesielt når vi ser hvor sunne de er. Jeg bruker dem i knekkebrødene mine og i smoothies. Men det har blitt med det foreløpig. Derfor er det flott med flere ideer!

Helen sa...

Å så lurt i knekkebrød!! Skal teste chiafrø i brød neste gang.. oppskrift kommer! :)

Camilla sa...

Ja, det var nesten for lett:) Og derfor har jeg spist denne 4 dager på rad nå etter at jeg leste innlegget i bloggen din! Spiser den med bringebær og jordbær. Superdeilig både til frokost og kveldskos. Takk for tips! Jeg liker disse chia-frøene. Legg gjerne ut flere oppskrifter med dem om du kommer over noe annet som er godt.

Helen sa...

Så bra!! Ja jeg planlegger å teste flere chia-oppskrifter :)

Unknown sa...

Tusen takk for tips! Dette skal jeg prøve til frokost i morgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...