31 mars 2011

Bolognese - sunn hjemmelaget "fast food"
Torsdager er de travleste dagene hjemme hos oss. Mye skal skje på kort tid mellom jobb, barnehage og kveldsaktiviteter. Så vi har dedikert torsdagene til min sønns favorittrett - hjemmelaget bolognesesaus med tilbehør. :)

Jeg lager en stor gryte med jevne mellomrom som jeg fryser ned. Dette gir oss ca 8 middager (to voksne og et barn), så jeg trenger ikke lage denne oftere enn ca annenhver mnd. 

Sausen kan brukes i lasagne eller som suppe (har da i mer væske). Men som oftest koker vi grønnsaker og lager en salat til - enkelt og greit. Når jeg tar ut sausen fra fryseren kvelden før tar det oss bare 10 min å lage middag!

Etter å ha smakt denne for første gang ble det fullstendig uaktuelt å kjøpe spagettisaus på glass eller pose - ikke bare pga e-stoffer og andre ulumskheter, men også pga smaken - denne smaker fantastisk! Den er mild og god, så passer veldig godt til barn. (Er man bare voksne som skal spise den kan man "spice" den opp om man ønsker det). :)

Oppskrift på Bolognese-saus:
  • 4 løk
  • 1 bunt stangselleri
  • 6 store gulrøtter (noe av det kan byttes med sellerirot for færre karbohydrater)
  • 6 ss olivenolje (eller kokosolje)
  • 8 fedd hvitløk
  • 1200 gram karbonadedeig (3 pakker) eller kjøttdeig
  • 10 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
  • 1 ss oregano
  • salt og pepper
Finhakk løk, stangselleri og gulrøtter og legg dem i en stor kjele. Surr dette blankt i oljen. Grovhakk hvitløk og tilsett. Ha oppi karbonededeig og bruk en sleiv el lign til å dele opp mens den surrer med. Når mesteparten av karbonadedeigen er lysebrun, tilsett tomtatene. Rør om. La det putre i minst en time. Rør om innimellom. Tilsett vann underveis om det blir for tykt. Ha i oregano til slutt og la det trekke med de siste 10 min. Smak til med salt og pepper. Fordel i bokser og frys ned.

Serveres feks med kokte grønnsaker eller grønnsaksmos, eller bruk sausen som basis for suppe eller lasagne.

Oppskriften fant jeg i denne.

Næringsinnhold: 25 gram karbohydrater per middag (som passer til 2 voksne og 1 barn).

3 kommentarer:

Bling - our elf on the shelf sa...

Dette så sinnsykt godt ut!
Tror jaggu jeg skal teste den ut. Men da bør vi like den, for dette var jaggu en stor oppskrift. Men så kjekt å ha ferdig i fryseren da, spesielt siden kjøttdeigen allerede er i sausen.

Helen sa...

Det er bare å halvere oppskriften (eller enda mindre) første gangen - så får man testet den ut en gang først! :) Men - liker man bolognese, så liker man denne! :)

Pia sa...

Det smaker best når man lager maten fra bunnen av, ja:)
Min nye rosa header er nok for rosa for meg og;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...