04 januar 2013

Hva hjelper oss til å ta fornuftige valg?

Kilde

Vi vil jo gjerne ta kloke valg, både når det gjelder store ting i livet, men også de små ubetydlige tingene. Det er jo alle de små valgene hver dag som former livet vårt, er det ikke?

Jeg fant en veldig interessant artikkel som omhandler akkurat dette, og hva som tar energien vår, som igjen fører til at man tar usunne valg. Som å spise et stykke av kollegaens fredags-kake på jobben, eller å kutte treningen på kvelden fordi hjernen (ikke kroppen) er sliten. Og grunnen til at hjernen er sliten kan være at man har måttet ta for mange valg ang tilsynelatende små ting i løpet av dagen. Feks hvilket antrekk skal en velge på morgenen (evt til både en selv og flere barn), hva skal en spise til frokost, hva skal en spise til lunch, hvilken type trening i ettermiddag (gå tur, zumba, spinning, styrketrening.......). Alle disse valgene kan gjøre det vanskelig å "holde ut dagen", og avgjørelsene blir dårligere etter som dagen skrider frem.. Og - man har kanskje mindre energi til å ta de virkelige store avgjørelsene en må ta.

Et av mine mål for året er å forenkle tilværelsen. De innebærer blant annet å kvitte meg med en del eiendeler (Færre eiendeler, mindre rot, mindre husarbeid, mindre stress..), og å begrense valgmulighetene mine når det feks gjelder mat. Det betyr at det blir mindre eksperimentering med mat, i hvert fall på ukedagene. Og at feks middagsrettene skal rullere med kortere mellomrom, sånn at det sitter mer i fingrene - og mindre i hodet. Dess mer man kan gjøre på autopilot, dess mer energi har man til viktigere ting - feks barna.. Jeg spiser allerede det samme hver dag til frokost og lunch (i hvert fall på ukedagene), og det er til stort hjelp å slippe å ofre det en tanke! :)

Noen spiser feks taco hver fredag - så lurt det er! Så slipper man å bruke energi på å tenke ut god og sunn mat som alle i familien kan feire inngangen på helgen med. Vi spiste pizza på fredager en periode, men har gått litt bort i fra det. Men jeg tror vi må tilbake til en fredags-middags-tradisjon, så sparer vi littegrann energi der. :)

Ønsker deg en riktig god helg!!

2 kommentarer:

Tine sa...

Enklere er bedre! Jeg kan ikke være mer enig :)

Helen sa...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...