25 oktober 2012

David mot Goliat!Spiser du grønnsaker eller frukt fra Dole? Jeg vurderer sterkt å slutte med det etter å ha sett denne... Denne dokumentaren er virkelig verd å se! En klassiske historie om David (en svensk filmskaper) og Goliat (Dole) 

NB - tilgjengelig på nrk bare til 1.nov.

Dokumentaren "Store gutter går bananas" finner du her.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har både sett og lest, og jeg må si at det ikke frister å kjøpe Dole igjen. På den annen side frister det heller ikke å kjøpe klær på HM når de som syr klærne får 3 kr i timen. Vi vet at store giganter som Pepsi, Coca cola og McDonalds har mange svin på skogen. Og hva med elektronikkbransjen. Jeg har en Iphone, jeg. Hvem led for at jeg skulle få den?
Det er så mye å ta tak i. Samtidig ønsker jeg jo å kjøpe mest mulig ren mat. Det finnes jo nesten ikke i butikkene.
Jeg sitter helt seriøst og lurer på å lære meg å strikke og sy, og å lage enda mer mat selv, og helst finne det jeg har bruk for på markeder. Vi kan jo ikke fortsette å lukke øynene vel?

Helen sa...

Ja jeg sa til min mann i går kveld etter å ha sett den at nå er det kanskje på tide å anlegge grønnsakkshage! :)

Koda sa...

Et sted er det jo lurt å begynne, så jeg tror eller vet at så lenge jeg husker denne dokumentaren om Dole skal jeg ikke kjøpe produktene deres! Det var en flott dokumentar, litt kjedelig før slutten, men så tok den seg inn igjen. Savnet litt mer informasjon om han som ble dømt for å ha løyet om å være steril og det der. Så tusen takk for at du delte denne med oss! Håper mange andre ser den og bestemmer seg for å ikke kjøpe Dole sine produkter så lenge det lar seg gjøre =)

Håper du får en fin helg!

Tine sa...

Godt med slappe søndager, da får en tid til å se sånt. Vi kjøper sjeldent bananer, men holder oss til typen FairTrade. Slår et slag for lokal mat (og klær) og er med på boikott av Dole, H&M, Cola og McDonalds.

Helen sa...

:)

Tine sa...

Savner deg... håper det bare er tidlig julestri som krever sitt :)

Helen sa...

Så koselig å være savnet! Kommer pluttselig tilbake!! :)

Line sa...

Takk for tips! :) Denne skal sees. Godt å få litt oversikt over hva som faktisk skjer i verden, slik at man forhåpentligvis har mulighet til å velge annerledes :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...