Da jeg nå tester et kosthold helt uten melkeprodukter har jeg vært på jakt etter noe som kan erstatte kremfløte eller helmelk i kaffen. Tidligere synes jeg kokosmelk i kaffe smakte helt ok, men nå smaker det ikke noe godt lenger. Da har denne oppskriften blitt redningen! Den har en god og mild smak av kokos og vanilje. :)
Du trenger:
- 1 boks kokosmelk
- 1 egg
- 2 ss kokosolje (jeg brukte denne med nøytral smak, men du kan bruke vanlig kokosolje også)
- 0,5-1 ts vaniljepulver (smak deg frem)
- 1/8 ts grønn stevia (om du liker kaffen litt søt)
Kjør i blender, og oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.
Det er ca 6g karbohydrater i hele oppskriften (som gir i underkant av 5 dl "kokos-kaffefløte"). Kaloriinnholdet er ca det samme som i kremfløte.
Oppskriften fant jeg her.
3 kommentarer:
Spennende! Lagde dette nå jeg også, med tanker om å ha det til noen jordbær. Er forresten i gang med paleo-utfordringen i disse dager, alltid kjekt med selskap på veien. ;)
Det ser meget lækkert ud! Bruger du både det tykke og det tynde kokosmælk? Jeg er ikke så glad for kokossmagen, så jeg har kommet smør i min i stedet for.
Både det tykke og tynne i kokosmelken! Kokosoljen jeg har brukt er den uten smak. Men smør uten salt går også bra! :)
Legg inn en kommentar