13 januar 2012

Stevia og bakeinspirasjon!


Jeg visste stevia var i ferd med å bli godkjent i som næringsmiddel i Norge, men det gikk meg faktisk hus forbi at det faktisk skjeddeFragola skriver i denne anledning et innlegg om stevia der hun blant annet linker til et utdrag fra en svensk bakebok der stevia er brukt i alle oppskriftene. Jeg må innrømme jeg har vært veldig bakelei siden jul, og det på tross av en kjempegod muffinsoppskrift jeg nylig fikk testet ut til min sønns bursdag. Og når jeg har vært lei av baking og søte saker så har jeg regnet med det gjelder en del av mine lesere også så jeg har spart både meg selv og dere for innlegg som inneholder noe søtt.

MEN det var altså til jeg fikk kikket litt i svenske Mariann Anderssons bakebok "Baka med LCHF". Pluttselig kom inspirasjonen tilbake. Se bare her:

Kladdkake

Fastelavensboller

Sjokolademuffins med frosting

Bringebærmoussekake

Har ingen planer om å teste noen av disse akkurat nå, men skal ta godt vare på oppskriftene til kommende anledninger - for disse ser kjempegode ut! Og bruker man riktig mengde stevia foretrekker jeg faktisk det over sukrin sånn smaksmessig. (Når det gjelder karbohydrater og kalorier stiller de foresten likt).

Omregningstabell for stevia finner du her.

Du kan få tak i stevia her. (Stevia er veldig drøy i bruk, en sånn en kommer til å vare leeeeenge! Dette tilsvarer faktisk ca 20kg (!) sukrin!)

Oppskriftene på kakene over finner du her.

PS - jeg har oppdatert siden "Vektnedgang" der jeg skal registrere utviklingen på det området dette året. (du finner også link i toppmenyen).3 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

stevia er toppen. fikk to bokser hjem idag!

Litt lettere sa...

For noen kaker :-)
Har masse stevia hjemme, og veldig bra at det endelig er godkjent i EU.

Fragola sa...

Sv: Tror jeg har linket til omregningstabellen din før. Skal ta den med på innlegget. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...