31 mai 2011

Sugar - the bitter truth!

Dette er en veldig bra video om sukker som Fragola satte meg på sporet av! Veldig lærerik. Mye visste jeg fra før, men noe var nytt.

Jeg er dog ikke enig i måten legen vil løse utfordringen med karbohydrater på - med å spise mer fiber sammen med karbohydratene i steden for å rett og slett spise mindre karbohydrater. Men han anbefaler å kutte all sukkerholdig drikke noe jeg kan si meg enig i. Men dette er bare en bitteliten del av videoen uansett.

Videoen er lang! Så vil du ha en kortversjon om dette kan du lese her. Her er en annen artikkel (på engelsk) om samme emne.

Kan også anbefale doktor Espen Rostrups blogginnlegg om emnet!

Visste du at det er så stor forskjell på glukose og fruktose?

7 kommentarer:

Veronica sa...

Spennende video, den tar seg opp på slutten, så vel verdt å følge med sånn halvveis igjennom hele :)

Jeg husker ikke om han snakker om det - men denne maissirupen man bruker i alt i USA - den er alltid (virker det som) fra billig, genmanipulert mais. Enda en grunn for å unngå maissirup og mais-produkter som stivelse - er det ikke økologisk er det veldig, veldig stor sjanse for at det er GMO, noe jeg overhodet ikke støtter.

Tine sa...

Regner med du har sett denne: http://espenrostrup.com/2011/05/23/fruktose-dyslipidemi-med-s%C3%B8t-smak/#comments

Helen sa...

Enig! Litt kjedelig å midten der men tar seg absolutt opp på slutten! Og jeg som trodde cola inneholdt vanlig sukker..... så feil kan en ta :D

Helen sa...

Tine - ja det gjorde jeg! Men den hadde jeg glemt helt ut. Legger til en link i innlegget! Takk for påminnelsen! :)

Veronica sa...

Ja cola inneholder sukker altså men bare i Europa. Storbritannia er jeg usikker på. Eneste man får i Norge med maissirup er importert cola som f eks vanilla coke, en del meny har disse men det er ikke "norsk" utgave. Noen isteer fra f eks innvandrerbutikker ser jeg også har en blanding, usikker på hvorfor.

Så du kan fortsatt drikke brus i (mye av) Europa altså ;)

Jo, Capri Sonne drikkene, alle sa jeg måtte prøve dem, men da jeg så innhold nekta jeg. De mener jeg er bare maissirup.

Helen sa...

Hehe - nå drikker jeg faktisk nesten ikke brus (bortsett fra farris). Men når man skal velge et av to onder bør man vel ikke velge noen av dem.. :) Men er jo glad for at europa ikke bruker like mye cornsirup da! :)

Veronica sa...

Men jeg så en ting i går som faktisk inneholdet det - i varmen så jeg sånn pakke med frys-selv-saft-is. Digg. Og han også liker det - så tenkte jeg skulle kjøpe. Men hva er i dem? MAISSIRUP - nei takk. Litt sukker tåler man - men dette er jo verre enn sukker. Og da nekter jeg å betale for det.

Skaffe meg isformer og lage selv tenker jeg ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...