30 mai 2011

Hvilken stoffskifte-type er du?

Er du protein-type, karbohydrat-type eller en mellomtype? Jeg tok denne testen første gang i forbindelse med at jeg hadde lest Kjernesunn Familie, og ble så medlem av Kernesund club. Der ble det foreslått å ta testen for å se hvilken fordeling mellom proteiner, fett og karbohydrater man burde ha. Jeg ble dengang mellomtypen. Tok testen igjen i dag med samme resultat:


Jeg tar testen litt med en klype salt da. Men kan det være at de som stortrives på lavkarbo kanskje er proteintyper? Og at feks vegetarianere er karbo-typer? Eller noe? Jeg vet ikke. :)

Har du lyst å ta testen finner du den her. Legg gjerne igjen kommentar evt om hva du "ble" og hva du tenker om det! :)

9 kommentarer:

Tine sa...

Hei! Jeg prøvde og kom meg gjennom halvparten før jeg ble lei og ga meg. Litt "ledende" spørsmål,jeg vet ikke. Så ut som NRK programmet 19:45 i dag kan bli bra. I dag var det øre-nese-hals, men neste gang er det immunforsvaret, det kan bli interessant :)

Christina - VeganVoff.com sa...

Jeg ble "Slow Oxidizer": "Slow oxidizers require a higher percentage of carbs than fats and protein, to lose weight and to feel physically and mentally energized.". Har nok ikke så veldig stor tiltro til slike tester, selv om jeg kjenner meg igjen i resultatet.

Helen sa...

Tine - det fikk jeg ikke med meg, skal se om jeg finner første episode på nettet. :)

Christina - nei jeg vet.. men jeg syns det er litt moro med sånne tester alikevel.. :D

Nora - www.livsstrategi.org sa...

Jeg ble "balanced oxidizer" - passer meg bra siden jeg er vegetarianer og da er ikke lav-karbo-diett så lett å få til ;)

Helen sa...

:)

Veronica sa...

Fast oxidizers need a higher percentage of proteins and fats than carbs. These oxidizers need to have protein in every meal, even snacks.

- joda, jeg bør ikke ete karbo dagen lang, da"craver" jeg bare fett og protein, som m jeg mangler noe.Blir overhode ikke lysten på mer søtt.

Kanskje en useriøs test, jeg vet ikke, men at folk har ulike behov bør vi jo alle være enige i.

Helen sa...

Ja det er ikke nøyaktig den samme testen jeg tok hos Kjernesunn familie, men spm lignet veldig. :) Og nei- man kan ikke basese alt på en sånn test! :)

Christine sa...

Jeg er en mix/mellomtype (det er vel det samme som balanced, vil jeg tro?) og det passer meg egentlig godt.

Det jeg synes er interessant er å se på ungene våre når de spiser; gutten vår er superglad i ris, pasta (nå glutenfri)og riskaker, mens jenta vår alltid spiser fisk/kjøtt/proteiner først. Har lurt på om det kan ha med hvilken type de er. Men vi prøver å oppmuntre dem til å spise balansert da...

Nicole sa...

Jeg ble en "fast oxidizer" og bør ha proteiner til alle måltider. Har lest litt om "protein-typen" og det er som å lese om meg selv! Har litt tro på denne testen, som kan forklare hvorfor ulike personer reagerer ulikt på forskjellige kosthold. Spennende!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...