12 april 2011

Sunn sjokolademilkshake


Kjenner jeg har litt søtsug i dag, noe som er min egen feil! Vi feiret noe på jobben i går og alle fikk sjokoladekake med smørkrem. Og jeg spiste et stykke. Smakte HIMMELSK, men ble både småkvalm og ekstremt trøtt etterpå - som jeg pleier når jeg spiser sukker. Og kjenner på litt sukker-hangover idag -  med påfølgende søtsug. Så da er det fint å få i seg litt søtt - på den sunne måten!!


Slumpet sammen en sjokolademilkshake - som ble veldig god!!

Oppskrift på sunn, sukkerfri sjokolademilkshake:
Blir 1 stor eller 2 små sjokolademilkshakes
  • 1 banan
  • 2 toppede ts rått kakaopulver
  • 1 dryss vaniljepulver
  • 3-4 dryss kanel
  • 2 ts yaconsirup
  • 1 ts xylitol
  • 1 ss psyllium husk (for ekstra fiber)
  • 1 egg (for proteiner, kan byttes ut med litt proteinpulver)
  • 1 ts linfrøolje (for sunt fett)
  • ca 3 dl usøtet soyamelk (eller bruk annen melk, feks mandelmelk)

Kjør i blender og drikk med en gang! Passer også superfint til barn!

Og den hadde ønsket virkning - søtsuget er helt borte! :)

8 kommentarer:

Tone - Hjertemat.com sa...

Nam nam :) Sunn milkshake er genialt!

ninabakke sa...

Namnam :)

Ida sa...

Jeg får sug etter mer mat av alt som smaker søtt, jeg. Enten det er rå sjokolade, banan, noe med bittelitt stevia i, sukkererter osv. Veldig plagsomt, men heldigvis er det ikke så ille som "vanlig" søtsug.

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Jeg må unngå sukker og agavesirup. Andre sukkererstatninger enn agave går fint. Men bra å vite hva en må unngå, gjør det enklere når en vet i hvert fall! :)

Pingleborg sa...

Så godt ut! Men går det an å bruke frosne bananer? Eller blir den kald nok slik som du gjorde det?

kroppibalanse sa...

jeg kjenner meg igjen i sukker hangover`n din. Denne milkshaken din ser kjempe fin ut. Jeg må nok finne ut av hvilket sukker erstatning jeg kan spise uten å komme i "bakrus" :-)

Marianne sa...

Kjenner godt igjen "dagen-derpå-syndromet" med kravings etter mer sukker og uopplagt etter utskeielser ja....

Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

Takk for kommentarer alle sammen!

Pingleborg - bruk gjerne frossen banan! Jeg hadde ikke det, men gikk fint med en "ufrossen" en også. :) Melken gjør den kald nok syns jeg - men det er smak og behag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...