20 mars 2011

Rask frokostblanding!


Oppdatering: For lavkarbo musli se her eller her


Min favorittfrokost er frokostblanding med hjemmelaget syltetøy og melk, og gjerne et kokt egg ved siden av. (Jeg bruker havremelk nå når jeg prøver å kutte ut all kumelk i en periode). Jeg har et ønske om å kunne variere litt mellom min elskede kornblanding og andre ting - som feks en sunn og nærende frokostsmoothie nå og da. Men helt ærlig sliter jeg litt der, smoothiene mine blir heller inntatt på kvelden... Men - jeg har en stund laget min egen frokostblanding, så jeg har i hvert god kontroll på hva jeg får i meg. Det er uansett ingen grunn til å kjøpe dette - det tar 5 min å lage!. :)

Her er min blanding:
  • 10 dl store havregryn
  • 2 dl soyaflak
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl mandler
  • 3 dl rosin
Knus linfrøene i blender (så greier kroppen å ta opp næringstoffene), hakk mandlene grovt, og bland sammen alle ingrediensene. Holder til ca 20 porsjoner.

5 kommentarer:

ninabakke sa...

Jeg også lager min egen blanding :)

Jeg har bare små bokser i skapet med hakkede nøtter, rosier, hakkt tørket frukt, kakaonibs, gojibær, solsikkekjerner, gresskarkjerner osv, lett å bare stør over, har nesten alltid bær i kjøleskapet også, det er så godt over :)

Helen sa...

Ja, kommer nok til å introdusere mer supermat inn i blandingen min etter hvert som jeg tester dem ut! (Kakaonibs og gojibær hørtes fristende ut, skal skrive det bak øret...!) :)

Louise sa...

Oi, bebis! så spennende ^^,

så ut som en god blanding!

Helene sa...

Ser godt ut! Jeg spiser noe lignende til frokost nesten daglig og har planer om å lage meg en krukke med frokostblanding for å spare litt tid om morningen. Nå står jeg jo og må åpne hver pose og ha i skålen... :p

Sv: Alle monner drar og det vikigste (etter min mening) er hva man spiser daglig og hva man spiser av og til. Hvis man kutter sukkeret til daglig kan man heller si ja til et kakestykke i selskap og sannsynligvis vil det ikke smake så godt som det ville gjort før man kuttet ut/ned på sukkeret ;)

Å inngå sukkeravtale eller veddemål med noen er en god strategi siden det er mer forpliktende når man lager avtale med noen andre enn med bare seg selv. Eneste som fungerer på meg iallfall og jeg er ingen stor godtegris heller.. :)

Tone sa...

Endelig fikk jeg tatt meg en titt inne hos deg og jøje meg er jeg glad du la igjen et spor inne hos oss. Flott blogg!!! Gleder meg til å følge deg videre :) Kjempekoselig at du linker til oss, jeg skal straks legge deg i listen vår også!!

Klem Tone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...