Kilde |
..og da gjerne av den usunne sorten?
Det kan være noen av disse grunnene:
(Hentet fra Robb Wolfs artikkel).
Biologiske triggere:
- Brød, pasta, kjeks eller kaker - er det det eneste du greier å tenke på? Er du sugen på mat full av stivelse og sukker kan det bety at du har for lavt blodsukker eller serotonin-nivået* er lavt.
- Godteri, sukker - har du sovet nok? Antagelig trenger du søvn mye mer enn sukker.
- Sjokolade - det kan være du trenger magnesium
- Papir, mold, kritt - heldigvis sjelden man er sugen på noe som ikke er mat, men kan bety at du har ekstrem næringstoff-mangel.
*Serotonin er et hormon som vi finner mest av i hjerne og tarm. Hele 90-95% finnes i tarmen. Hormonet påvirker blant annet magetarm funksjonen, søvnmønsteret og følelsen av glede. Serotonin dannes fra tryptofan som er en aminosyre som kroppen ikke kan lage selv. Vi må derfor få tryptofan tilført via kosten ved å spise matvarer som kylling, nøtter, banan, egg og sjømat. (Kilde)
- Stress - kan føre til cravings opp til 24 timer etter en stresset situasjon!
- Skyldfølelse - du har allerede spist et kakestykke, så kan like gjerne spise 3 til og tømme chips-skåla?
- Assosiasjoner - lukten av favorittmaten som barn, eller den maten du fikk av dine foreldre når du var lei deg, eller mat du forbinder med gode stunder.
Eksterne triggere:
- Lukten av popcorn når du går inn på kinoen, synet av andre som spiser, mat-reklame på TV / i blader, eller "klokka er jo 12 så da spiser man alltid lunch"..
Mine største triggere er stress og mangel på søvn . Hva er dine?
3 kommentarer:
For meg tror jeg faktisk det er at jeg har vondt. Det går nok innunder stress for kroppen vil jeg tro.
Kan ha såpass vondt at jeg blir kvalm, og da er det bare en ting som hjelper, Salt potetgull og Cola Zero
Interessant. Mine triggere er stress/følelser og for mye karbohydrater.
Stress er nok en av de tingene som trigger carvingsene mine mest :)
Sånn bortsettfra når jeg slurver med kosten og det blir litt sukker, mel, etc. :)
Legg inn en kommentar