30 september 2011

Bli med i diskusjonen!

Feitt skal feitt fordriva... i følge NRK. Dette er bare en av mange artikler om lavkarbo om dagen. For nå kommer de som perler på en snor!! Til og med VG begynner å NESTEN bli litt positive i omtalen. Og jeg syns det er veldig positivt å få informasjon ut til folk, spesielt til de som sliter med overvekt, diabetes, høyt blodtrykk, betennelser i kroppen - og andre plager som lavkarbo kan hjelpe på.

MEN - jeg savner et aspekt i media, og det er at man MÅ ikke spise bacon, meierismør, kremfløte og rømme for å spise lavkarbo. Man kan like gjerne få fett i rikelig monn fra kokosolje, olivenolje, linfrøolje, valnøttolje, rapsolje, avocado, majones, fet fisk, kokosmelk mm. Men for all del - jeg har forståelse for at ordet "bacon" i overskiften ofte drar flere lesere (og det er ikke ment sarkastisk altså). :)

Og det er ikke sånn at jeg aldri spiser bacon, for jeg spiser det av og til. Det hender også at jeg spiser meierismør, kremfløte eller rømme nå og da. (Men spiser det dog ikke til daglig da jeg får litt fokjølelsessymptomer av det).

Gå gjerne inn og bli med i diskusjonen under artikkelen!

2 kommentarer:

Une sa...

Lavkarbo er blitt mainstream, såpass har jeg fått med meg :-) Men jeg syns (som du) at det i mange lavkarbodietter er for mye fokus på melkeproduktene. Selv om det muligens er sunnere med fete (og helst upasteuriserte) melkeprodukter enn med magre, er det ikke til å komme bort ifra at melk er en matvare mange har problemer med å fordøye (selv om man kanskje ikke har tenkt over det). Det er min mening!

Tine sa...

Jeg tittet litt på diskusjonen, og ble helt matt. Kall det gjerne arrogant, men det der gidder jeg ikke. Det går helt fint med lavkarbo uten kjøtt, og en må ikke ha fløte og smør til alt mulig heller. Nei, du er din egen lykkes smed, og det gjelder også helsen, men vi må ikke prøve å trykke det ned over ørene på folk som ikke er klar for ny kunnskap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...