28 august 2011

Thailansk karrigryte m kylling


Inspirasjon til oppskriften fant jeg hos Une og denne retten har en deilig smak av karri! Mannen var storfornøyd, mens 2-åringen nok trenger litt tilvenning til denne. :) 


Til 2 voksne og 2 barn:
  • 4 kyllingfileer
  • 2-4 ss kokosolje til steking
  • 1-2 ss gul karripasta (fåes på asiabutikk) (jeg hadde ikke det så jeg brukte noen gode dryss med Afrika Durban karri fra Santa Maria. Den krydderblandingen er beregnet på indisk mat - men det smakte deilig i denne retten også!)
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss soyasaus (sjekk innholdsfortegnelsen hvis du vil unngå gluten/sukker)
  • 1-2 ss kyllingfond
  • 1-2 dl vann 
  • 0,5-1 ts sukrin eller palmesukker (kan utelates)
  • evt litt salt
  • Grønnsaker i biter (Jeg brukte vårløk, brokkoli, gul og rød paprika)

Kutt kyllingfileene i strimler og stek i kokosolje. Ha på karri og stek litt til. Ha på kokosmelk, kyllingfond og vann. Smak til med soyasaus og evt litt salt og sukrin/palesukker. Ha i grønnsakene og la disse koke med til de er møre. 

Du kan også bruke kyllingkjøtt fra kokte kyllinglår / hel kylling. Da kan du evt bruke kokekraften i steden for vann og kyllingfond.

Server med  feks blomkåris.


Næringsinnhold:
  • ca 22 gram karbohydrater i hele gryta
  • 4 % karbohydrater, 35 % protein, 61 % fett




    2 kommentarer:

    kristine sa...

    lurte på om di ulike tingene som kyllingfond fåes kjøpt i vanlig butikker?

    Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com sa...

    Kyllingfond kjøper jeg på ICA, men du kan bruke vanlig buljong om du vil.

    Sukrin kjøpes på iherb eller helsekost - men kan fint utelates (evt bruk litt vanlig sukker).

    Kokosolje kjøpes på iherb (har linket til det i ingredienslisten) eller bruk smør.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...