09 juli 2011

Sjokolade med kakaonibs og peanøttsmør

Min kjære mann spurte om jeg kunne lage sjokolade i dag. Og det kunne jeg jo! Det er uansett ikke vær til å finne på noe ute - her er det regn, torden og lyn i dag. Så da er det ekstra fint å kose seg inne med nylaget sunn sjokolade.. ;)

I grunnen trenger man ikke annet enn kakaosmør, kakaopulver, søtning og litt salt for å lage sjokolade.. Men det er jo fryktelig moro å teste ut andre ingredienser også syns jeg. Og det er også en fin anledning til å få i seg ekstra supermat. (Les mer om supermat her)

NB: For en mer lavkarboversjon bruk stevia og/eller sukrin i steden for palmesukker, lucuma og yaconpulver!Jeg har ikke nøyaktig oppskrift på disse, så mengdene er sånn ca. (Men det er uansett metoden du bør bruke når du lager sjokolade - å smake til selv! Så får du alltid en smak du liker). :)

Jeg brukte:
Smelt kakaosmør og kokosoljen forsiktig i vannbad. Sikt i de forskjellige pulverne og rør inn. Smak underveis! Ha i peanøttsmør og rør inn. Kakaonibsene hadde jeg bare oppi formen før jeg hadde sjokolademassen oppi. Sett i fryseren i 10 minutter. 

Pga kokosoljen smelter de lett i denne varmen, men det syns jeg ikke gjør noe når vi bare skal spise dem selv. Skulle jeg servert disse til andre hadde jeg derfor droppet kokosoljen.

Kakaonibsene og peanøttsmøret ga både ekstra smak og crunch - så det kommer jeg til å bruke igjen!

5 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

Så hærlig da. Du er flink. Håper du har hatt en fin dag!

Tine sa...

Skal si du har fått energien tilbake, og er i full fart med bloggingen igjen. Dine muntre innslag i min hverdag har vært savnet.
Er bare hjemmom, skal videre på bilferie i Norge, så jeg følger deg oppover langs kysten fra Bergen til Snåsa - god sommer!!

Helen sa...

Ja Liller - vi koste oss inne i regnet. En litt frustrert 2-åring av den grunn - men vi andre var fornøyde hehe.

Tine - GOD TUR oppover Norge :) Håper dere får fint kjørevær!

Sara sa...

Fint å fylle opp kjøleskapet/frysaren med heimelaga sjokolade! Eg har brukt nokre av morgontimane på å lage snickers ;)

Carita sa...

Må prøve ut flere typer nøttesmør i sjokoladen :) virker ut som en god blanding dette ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...