16 mai 2011

Persillesaus


Denne sausen ligner på bernaise, men er smaksatt litt annerledes. Veldig god til kylling! Men kan like gjerne brukes til feks fisk eller storfe. Sausen er melkefri i den forstand at man bruker klaret smør. Men litt melkeproteiner kan nok havne i sausen alikevel, så bruk melkefritt smør om du er veldig sensitiv. Oppskriften fant jeg her, (på en av de beste LCHF-oppskrifts-bloggene som finnes - etter min mening). :) 


Du trenger:
  • 150 g meierismør
  • 2 eggeplommer
  • litt vann
  • litt sitronsaft
  • litt eddik
  • salt og hvitpepper
  • kruspersille - finhakket (bladpersille kan også brukes)
Smelt smøret i en liten kjele. Sett kjelen til side et par minutter og hell deretter det klare smøret over i en bolle. Hell vekk bunnfallet. Nå har du en en bolle med klaret smør.

Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.Kok opp en liten kjele med vann. Ha bollen med eggeplommene over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sausen skal aldri bli mer enn 65 grader varm. Da skiller den seg. Pisk kraftig i 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske mens du har i litt og litt av det klarede smøret.

Hvis sausen klumper seg eller blir for tjukk pisker du bare inn noen vanndråper, så blir den fin og glatt igjen. Juster sausen med litt vann, alt ettersom hvor tjukk saus du vil ha. Tilsett godt med finhakket persille. Smak til med sitronsaft, eddik, salt og hvitpepper.

Jeg hadde nok litt mye vann i - sausen ble litt tynn.. Men den smakte himmelsk for det om!!

7 kommentarer:

Synsegulla sa...

Den sausen så jammen herlig ut. Jeg lurer på om man må koke den på smør eller om det gjerne hadde gått ann å koke den på melk?

Helen sa...

Det vet jeg ikke.. Det blir jo i så fall en helt annen type saus - men det er jo bare å prøve! :)

Frida sa...

Søte du! ;)

Helen sa...

:)

Pia sa...

Bare kjapt innom for å ønske deg en fin dag i morra!

Helen sa...

I like måte! :)

Janicke sa...

nam nam beste sausen :-D Ha en super duper dag!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...