28 april 2011

Rooibos og India :)


Dette er mine to aboslutte favoritt-te'er for øyeblikket! Classic India Spice fra Yogi er en te med mye god kryddersmak. Man kan drikke den som den er, eller ha litt melk i. Green Rooibos er en mild te med kjempegod smak! Hvem hadde trodd at grønn te og rooibos var en så god kombinasjon?! Begge tetypene er foresten koffeinfrie og spesielt Green rooibos har et høyt innhold av antioksidanter! :)

De kan bestilles på iherb.com. Te er genialt å fylle opp iherb-bestillingen med om du har litt ledig vekt du skulle brukt til noe. India spice finner du her, og green rooibos finner du her.

Skal du bestille varer via www.iherb.com for første gang sparer du 5 dollar ved å bruke koden BIX900


Litt om rooibos:

Jeg begynte å drikke rooibos-te da jeg i sin tid ammet min sønn. Han ble nemlig ikke spesielt fornøyd hvis jeg spiste eller drakk noe med koffein i. Og jeg syns rooibos var et godt alternativ til kaffe i den tiden.

Rooibos-busken vokser i Sør Afrika - og bare der. De innfødte har brukt rooibos i til medisinsk bruk i årtider, men det er først i det siste at vitenskapen har kunnet bekrefte virkningen den har på diverse plager:
  • Bekjemper virus
  • Reduserer opphovninger
  • Krefthemmende
  • God effekt på spebarnskollikk (barna får te på flaske, noe som er helt ufarlig da teen ikke inneholder koffein eller teofyllin (virker litt på samme måte som koffein), og har et veldig lavt innhold av garvesyre)
  • Kan brukes utvortes til å lindre kløe, eksem, bleieutslett og kviser. Man kan vaske ansiktet med teen for å friske opp hudfargen. 
  • Rooibos har en generelt beroligende virkning og kan med hell drikkes av folk som plages av søvnproblemer, tendens til nervøsitet og depresjon, hodepine eller høyt blodtrykk. En kopp rooiboste ved leggetid kan bidra til å sikre deg en god natts søvn.


Andre bruksområder og egenskapet:
  • Ha te i badevannet til kjæledyr for å lindre eksem
  • Kan erstatte melk eller vann i nesten alle oppskrifter, og kan brukes i kjøttmarinader da den er en naturlig kjøttmørner
  • Potteplanter liker rooibos-te. Vann plantene med te som blir til overs!
  • Tåler lagring godt. Holder seg lenge i luft-tette beholdere.

Jeg hadde tenkt jeg ville friske opp mine rooibos kunnskaper siden jeg skal begynne å amme igjen snart.. :) Og sannelig lærte jeg også mye jeg ikke visste fra før!


Rooibos-busken


Kilde:
http://www.rolv.no/urtemedisin/artikler/aspa_lin/art1.htm

Bilde: 
http://tea-health-benefits.com/tag/rooibos-tea-suppliers/

6 kommentarer:

Anonym sa...

De to te sortene du har nevnt er kjempe gode. Men min favoritt er Yogi Sweet Chili.

Helen sa...

Takk for tips! Høres god ut!!

Une sa...

Grønn te med rooibos hørtes veldig godt ut. Veldig glad i grønn te med noko attåt :-) Er den kjøpt på Iherb?

Løvinnen sa...

Anbefaler deg å prøve te i løsvekt!:) Mye mer smak og teen får "svømme fritt" i vannet og virkestoffene kommer mer frem.

Helen sa...

Une - ja, linket til den i innlegget. :)

Løvinnen - jeg har det også, men favorittene for tiden er alikevel disse to.. Men det er litt periodisk hvilke te jeg liker best.. :)

fitnesshealthforever sa...

Thanks for this wonderful and knowledgeable post, looking good thanks for sharing with us.
apple cider vinegar to burn belly fat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...