27 april 2011

Hjemmelagede pølser!Er du glad i pølser? Og synes du de i butikken inneholder mye guffent? Lag dine egne!! Forrige helg laget min mann og jeg hjemmelagede pølser. Vi laget biffpølser, men man kan gjerne bruke kylling, kalkun, sau osv. Det kryr av oppskrifter på nettet - så finn en du liker!Du trenger 
  • en kjøttkvern - man kan bruke kjøttdeig/farse for å lage pølsemassen, men man trenger uansett kjøttkvernen for å få massen inn i pølseskinnet).
  • tarmer -  kjøpes BILLIG hos slakter
  • kjøtt 
  • spekk/bacon (kan utelates)
  • salt og krydder
  • løk og/eller hvtløk (kan utelates)
  • litt væske (eddik / vann / kraft / soyamelk etc)
Kvern kjøtt og evt bacon/spekk. Bland i krydder. Sett pølseskinnet på kvernen og ha kjøttet i pølseskinnet. Knytt igjen og du er ferdig! Uventet enkelt!

Vi holdt på ca en times tid tenker jeg. Har man ferdigkvernet kjøtt går det jo fortere. Frys pølsene ned til du skal bruke dem. De kan som vanlige pølser både grilles, kokes, stekes, dampes eller ovstekes.

Jeg legger ikke ut oppskrift da vi ikke ble heeelt fornøyd med smaken. Når vi har funnet en blanding vi liker skal jeg legge ut hva de inneholdt. :)

Men enn så lenge kikk gjerne på dette eksemplet på en pølseoppskrift. (Lånte bildet på toppen fra samme link.) 

7 kommentarer:

Une sa...

Wow, jeg er imponert! Har lenge hatt lyst til å prøve, men har ikke utstyret helt i orden. Veldig kult!

Synsegulla sa...

Imponert! Faren til min eldste datter var slakter og lagde pølser selv, og de var utrolig gode. Savner de, går gjetord om de i familien enda selv om det er 10 år siden nå.

Nicole sa...

Så flink du er! Å lage sine egne pølser er jammen bra gjort :)

Helen sa...

Gøy å spise noe der man har godkjent alle ingrediensene ;) Gleder meg til å teste mer!

Fragola sa...

Jeg har en Kenwood kjøkkenmaskin med pølsestapperutstyr, men har alltid trodd at det var så mye styr med pølselaging. Skylling av tarmer og sånn. Men så spennende, da. Det SÅ jo veldig godt ut :-)

Helen sa...

Jeg også trodde det var mye styr!! Hadde ikke min mann insitert, så hadde jeg nok aldri begitt meg ut på dette, men kjempegøy å oppdage at det var jo ikke ille i det hele tatt! Og SÅ mye sunnere en kjøpevarianten...!

ninabakke sa...

Kult :) Jeg må kjøpe meg kjøttkvern :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...