Her sør har vi hatt 28 grader i skyggen i dag, og det fristet ikke med varm middag. Så da ble det kald salat i stedet, med vannmelon til dessert. :)
Det er ikke nødvendig å måle og veie så mye til denne salaten, du smaker den bare til etter hvert. Men siden jeg skrev ned etterhvert hvor mye jeg brukte så får du målene her:
Ingredienser per person:
- 200 g blomkål (ca en halv liten)
- 10g finhakket purreløk (2-3cm)
- 50g setterømme (2 store ss)
- En dæsj hvitløkspulver (eller finhakket hvitløk)
- 80g kalkunskinke (eller kutt opp kjøttrestene fra dagen før..)
- Salt (smak til)
- Pepper (om du vil)
Bland rømme og krydder. Bruker du finhakket hviløk kan blandingen gjerne stå og godgjøre seg litt før du blander i resten. Kutt blomkål og kalkunskinke i passende biter og bland i.
Utelater du kjøttet, blir salaten til perfekt grilltilbehør (min favoritt)! :)
1 kommentar:
Prøvde denne med grilla kylling. Var også supergodt :) Takk!!
Legg inn en kommentar