09 juli 2014

Blomkålssalat med kalkunskinke (middag for varme dager..)


Her sør har vi hatt 28 grader i skyggen i dag, og det fristet ikke med varm middag. Så da ble det kald salat i stedet, med vannmelon til dessert. :)

Det er ikke nødvendig å måle og veie så mye til denne salaten, du smaker den bare til etter hvert. Men siden jeg skrev ned etterhvert hvor mye jeg brukte så får du målene her:

Ingredienser per person:
  • 200 g blomkål (ca en halv liten)
  • 10g finhakket purreløk (2-3cm)
  • 50g setterømme (2 store ss)
  • En dæsj hvitløkspulver (eller finhakket hvitløk)
  • 80g kalkunskinke (eller kutt opp kjøttrestene fra dagen før..)
  • Salt (smak til)
  • Pepper (om du vil)
Bland rømme og krydder. Bruker du finhakket hviløk kan blandingen gjerne stå og godgjøre seg litt før du blander i resten. Kutt blomkål og kalkunskinke i passende biter og bland i. 

Utelater du kjøttet, blir salaten til perfekt grilltilbehør (min favoritt)! :)


1 kommentar:

Casino Bonus Online sa...

Prøvde denne med grilla kylling. Var også supergodt :) Takk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...