02 august 2013

Har du posjert et egg?

Mens jeg fremdeles har ferie (siste dag i dag), så tenkte jeg at jeg skulle teste posjering av egg. Det er en typisk ting som virker veldig komplisert, men som egentlig er veldig enkelt (hadde jeg hørt..). Og "de" hadde jo helt rett. Det var faktisk veldig enkelt, - og veldig godt!

Kilde
Kok opp vann i en kjele, ha i en dæsj eddik (hjelper eggene å holde formen). Mens vannet så vidt småkoker, ha oppi et og ett egg forsiktig. (Er du ekstra nøye på formen på eggene kan du ha dem oppi små skåler først). Kok i 4 min og fisk dem opp av vannet med en hullesleiv eller lignende.

Jeg spiste to sånne med salt og en klatt smør på til frokost i dag. Godt! :)

Kommer jeg til å posjere egg ofte? Nei, eggekokeren er enklere på travle morninger. Men dette er et godt alternativ til søndagsfrokosten! :)

Har du posjert et egg noen gang?

4 kommentarer:

Tine sa...

Hei! Blir så glad når det er liv på bloggen din :) Har aldri posjert egg, men nå er ferien slutt og jeg har planlagt et skikkelig skippertak med å få blodsukkeret stabilisert. Derfor er det kjekt med motivasjon av denne typen, for egg kommer jeg til å spise mye av fremover :)

Helen sa...

:)

Une sa...

Jeg har prøvd, men det var mislykket. Men nå fikk jeg lyst til å prøve igjen :)

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg gjorde det, etter inspirasjon fra deg :D

http://sirislchf.blogspot.no/2013/08/formiddagsmat.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...