06 februar 2012

Food IncHar du sett filmen Food Inc? Den handler om amerikansk matindustri som er drevet av noen få store firmaer som utnytter både bønder, fabrikkarbeidere og miljøet. Dyrene og arbeiderne blir dessverre behandlet like dårlig, og fabrikkene blir ikke stengt selv om de gang på gang blir tatt i å produsere forurenset mat. Heller ikke dødsfall pga feks E-coli utbrudd har ført til noen endringer i det hele tatt. Ikke rart USA løsner i sømmene sier bare jeg...!

Folk glemmer hvilken stor makt de har! Slutter alle å kjøpe et visst produkt vil jo det produktet forsvinne fra hyllene på null komma niks! Det samme gjelder i Norge, VI bestemmer hva maten skal inneholde, IKKE matprodusentene. Det er VI som bestemmer hva vi vil bruke pengene våre på, IKKE de som produserer og selger maten til oss. 

Har du vurdert å få økologiske og kortkjørte grønnsaker og frukt hjem på døra? Une har laget en liste over mulighetene som finnes i ditt område her.

Et annet tips er å kjøpe boka "Den Hemmelige Kokken". Den inneholder liste over når grønnsaker og frukt har sesong. Kjøper man grønnsaker og frukt når de blir produsert i nærheten vil man få ferskere mat i kjøleskapet, og ferskere mat i magen! (Jeg skriver litt om boken her. Boken i pocketutgave får man nå kjøpt her til bare 121,-).

Filmen "Food inc" kan sees her: del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7


Takk Lilalife for tipset om filmen!

3 kommentarer:

familieoghelse sa...

Dette er en svært viktig film! Flott at du setter fokus på den. Jeg linket til din side på min side hvis det er greit?! Jeg anbefaler også sterkt å se "Food matters- you are what you eat". Se ev. mer om denne filmen på følgende link: http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/food-matters-du-er-hva-du-spiser

Helen sa...

Selfølgelig helt i orden! Og takk for link til den andre - skal se den også :)

Unknown sa...

Jeg har sett begge disse, i tillegg til en del andre. Anbefaler absolutt raw for 30 days, som omhandler diabetes.

Men, takk for påminnelsen. Jeg skal se denne en gang til, for det er en viktig film!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...