05 august 2011

Sellerirotsalat (uten melk)


Jeg fant oppskrifter på lavkarbo "potetsalat" (uten poteter - men med sellerirot). Jeg ville prøve en melkefri versjon. Det smakte kjempegodt! Dette blir en klassiker her i heimen. :)

Per person:

  • 150g sellerirot
  • 30 g paprika
  • 20 g purre
  • litt frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • et skvis sitron (kan utelates)
  • salt og pepper

Skjær skallet av selleriroten, og kutt i terninger. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Kutt paprika i biter og finhakk purren og klipp opp gressløken. Bland alle ingrediensene. Kan brukes som tilbehør, eller som hovedrett (ha da oppi i oppkuttet grillet eller hermetisk kylling feks).

4 kommentarer:

Kristine sa...

Denne skal prøves. Med et par ss kesam blir det nesten som potetsalat :)

Helen sa...

Oppskriftene som inspirerte meg var med rømme og majones. Så skal teste det også etter hvert. Men det har blitt MYE rømme, creme fraiche og kremfløte i det siste.. så ville prøve uten. :)

Camilla sa...

Ble inspirert av denne retten i dag, men mannen foreslo å lage pure istedenfor. Det ble knallgodt. Kokte selleriroten og litt løk (hadde ikke purre), og hadde i masse smør og en god dæsj fløte før jeg lagde pure med stavmikseren. Snadder:)

Helen sa...

Ja det er også godt! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...