10 august 2011

Lavkarbo og amming


Etter 2 dager tilbake på mer karbohydrater kan jeg definitivt slå fast at bare 20g karbohydrater per dag virker inn på ammingen - eller rettere sagt melkeproduksjonen. Jeg fikk mindre melk forrige uke, men tenkte det kunne ha naturlige årsaker (at kroppen justerte ned produksjonen i forhold til hvor mye min datter ville ha..). Men 2 dager med mer karbohydrater innabords er jeg tilbake der jeg var før uka med Atkins induksjon. Så da er jeg en erfaring rikere. :)

Planen er å teste ca 50-60 g kh per dag nå er peride. Jeg ikke hva jeg har ligget på de siste to dagene - deilig med litt fri fra å registrere og sjekke alt jeg spiser. Men må legge inn maten på diett.no noen dager framover nå, sånn at jeg vet jeg ligger der jeg har tenkt.

Bildet fant jeg hos mammabutikken.no

4 kommentarer:

Ele sa...

Så søt baby! Kjekt å høre om dine erfaringer :)

Helen sa...

Ja ikke min baby altså.. Bildet er som det står nederst i innlegget fra mamabutikken. :) Men min er like søt da.. men jeg er kanskje litt innhabil der..?? :D

Cathrin sa...

Jeg begynte på lavkarbo da sønnen min var 3 måneder. Jeg lå på 30-40 karber om dagen, og jeg hadde ingen endringer i melkeproduksjon. Har prøvd perioder med rundt 20 også, men har heller ikke da merket noe på ammingen, men vil jo tro at dette kan variere fra person til person også.

Helen sa...

Cathrin - kanskje jeg reagerer pga at det er kortere tid siden fødselen? Melkeproduksjonen bruker de første mnd på å "stabilisere seg" i følge helsestasjonen. Jeg ammer heller nesten aldri på natta (har ikke gjort det siden datteren min var 1 uke gammel). Dermed er jeg kanskje mer ømfintlig pga det også? (Helsestasjonen anbefaler at jeg begynner å amme på natta igjen så det ikke går ut over melkeprod. Men skal ikke det altså..). Så det er nok flere faktorer inne i bildet her.

MEN - oppmuntrende det du forteller! Tenker jeg prøver m mindre kh igjen om en mnd eller to. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...