Det gikk opp for meg at jeg ikke har laget godterikuler siden påske! Og DET måtte jeg jo gjøre noe med.
I boken Salig blanding fant jeg denne oppskriften, og ble lokket til å prøve siden den inneholdt den spennende kombinasjonen av hampfrø, kakao og chili... Jeg spiser ikke agavesirup så byttet den ut med yaconsirup og stevia toffee, ellers har jeg fulgt orginaloppskriften. De ble VELDIG gode og jeg kommer definitivt til å lage disse igjen!
Det er ikke en typisk lavkarbo-oppskrift. Men jeg kan med hånden på hjertet si at disse ikke påvirker blodsukkeret mitt det minste. Jeg kan fint spise 2-3 kuler og la resten ligge! MEN - prøver du å gå ned i vekt kan det være du må vente litt med disse og annet godteri som inneholder dadler. ELLER du kan bytte ut dadlene med feks kakaosmør/kokossmør eller bruke mer kokosolje, og i tillegg bytte ut yaconsirup med sukrin eller stevia.
Du trenger:
(til ca 12 kuler)
- 1 dl cashewnøtter (usaltede)
- 1 dl mandler
- 10 stk små dadler, utstenet
- 1 ss rå kakao
- 1 ss kaldpresset kokosolje
- 1 ss hampfrø uten skall (pluss litt til å rulle kulene i)
- 1 ts yacon sirup
- 5 dråper stevia toffee
- ca 1/8 frisk chili, finhakket uten frø
- 1 klyp himalayasalt / sjøsalt
Kjør gjerne mandlene i blender litt først, før du har oppi de andre ingrediensene. Kjør til det er en seig masse. Det kan være du må hjelpe blenderen litt og ta massen ned fra "veggene" et par ganger underveis. Jeg syns det ble for lite chili, og kommer til å prøve med litt mer neste gang. Men her må du smake til selv, og feks justere i forhold til om barn skal spise disse eller ikke.
Rull til kuler og rull dem i hampfrø. Sett i kjøleskapet en liten stund før servering.
Energiinnhold:
33% karbohydrater
10% protein
57% fett
Disse holder seg fint i kjøleskapet noen dager - om de får stå i fred så lenge... Ellers kan du gjerne fryse dem om de skal spises ved en senere anledning.
Oppskrift inspirert av Salig Blanding
12 kommentarer:
De så nydelige ut :)
God helg
Er dadlene tilsatt noe? Eller er det bare slik dadlene skal være? :)
Litt usikker på hva du mener med om de er tilsatt noe? Jeg brukte helt vanlige tørkede dadler kjøpt på innvandrerbutikk. :)
Spennende!
To sjeler en tanke, jeg laget også kuler i går (men jeg har laget mange ganger siden påske...)
Jeg hadde i krystaliert ingefær som jeg hakket i småbiter etter jeg hadde skylt av sukkeret som var utenpå. Det ble snaddergodt.
Nam! Supermatkuler som kan spises med god samvittighet :-)
ååå de ser nydelige ut!!! Elsker chili så dette skal testes :-D
Ja chili og sjokolade passer overraskende godt sammen! :)
så fine de ble! med chilli får de nok ekstra sting kan jeg tro ;D
Må si det var en intressant mix, må testes! liker bloggen din ;) stikk innom min :D
Nam nam, disse skal jeg lage i morgen. Fant ikke frisk chili på butikken i dag så får teste med chilipulver. Funker sikkert det også :)
Ja chilipulver funker nok bra! :)
Legg inn en kommentar