18 april 2011

Knekkebrød med linfrø og havregryn


Jeg bakte brød i går og glemte at jeg hadde bløtlagt linfrø og sesamfrø som skulle vært oppi.. Det måtte dermed brukes til noe annet, så jeg slumpet meg fram til et brett knekkebrød. :)

Ca-mengder:
  • 1,5 dl linfrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekjerner eller gresskarkjerner
  • 2-3 dl store havregryn
  • 0,3 ts salt
  • kruskakli (vanlig type, eller glutenfri type, feks Pan Grati fra Schãr)
  • vann

Bløtlegg linfrø og sesamfrø. Jeg lot dem stå en times tid, men så lenge er ikke nødvendig. De må bare stå til de er myke og det er blitt dannet et gelelag på linfrøene. Gelelaget fungerer som lim i knekkebrødene.

Bland sammen solsikkekjerner / gresskarkjerner, havregryn, salt og ha oppi de bløtlagde frøene. Ha så oppi kruskakli og vann til du har ønsket mengde og kosistens på deigen. (Har du aldri laget knekkebrød før kan det være lurt å begynne med en mer nøyaktig oppskrift, feks denne...:)

Smør utover en stekeplate med bakepapir - feks med en slikkepott. Settes midt i ovnen på 180 grader i 10-15 min. Legg så over på rist og stek i ca 60 min på 100 grader. Slipp gjerne ut damp nå og da, eller la ovnsdøra stå på gløtt om du ikke har småttiser som kunne finne på å stikke fingrene inn der (det har nemlig jeg..). Når de er helt tørre er de ferdige. Avkjøles og knekkes opp i passende biter. Oppbevar i tett boks.

Næringsinnhold:

  • 27% karbohydrater, 19% protein, 55% fett
  • Ved 16 knekkebrød, 5-6 g kh per knekkebrød




Ekstra godt med hjemmelaget majones på!

Smakte fortreffelig!

4 kommentarer:

Carita sa...

Hjemmelaget knekkebrød er litt luksus i hverdagen :) Etter at jeg fikk smakt det en gang,så var det vanskelig å gå tilbake til kjøp varianten.

Une sa...

Åh, det er så godt med hjemmelaget knekkebrød! Det tror jeg at jeg må lage i dag. Må bare en tur på helseboden først ;-)

K sa...

Så lekkert du lager det!
Bloggen din har blitt skikkelig fin!

Helen sa...

Takk Anine! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...