Vel, flere enn barnehagebarn kan selfølgelig spise denne, men mengden er tilpasset vår 3-åring. Siden favorittfrokosten hans er havregrøt, ønsker vi å gjøre den så mettende og sunn som mulig. Våre barn spiser altså ikke lavkarbo, men vi unngår å bruke sukker og andre raske karbohydrater i maten deres.
Du trenger:
- 1 dl havregryn (hele havregryn om du skal bruke komfyren, evt lettkokte om du bruker mikro)
- Et lite klyp salt
- *2 ss frømelblanding (se forklaring under)
- 1 ss mandelmel
- vann
- 1 ss linfrøolje (eller feks kokosolje, valnøttolje eller rapsolje)
- kanel
- sukrin (eller xylitol)
*Jeg har alltid sesamfrø, linfrø (+ evt andre frø og kjerner som hampfrø, gresskarkjerner o.l) som jeg har blendet i blender til mel, og så oppbevarer i en tett boks i kjøleskapet.
Bland havregryn, salt, frømelblanding og mandelmel. Ha i 2,5 dl vann. Kok i 8-10 min, og ta kjelen av plata. Bland inn olje, og dryss på kanel og litt sukrin.
Bruker du mikro heller du over vann så det akkurat dekker, og kjører på full guffe i ca 1 min. Bland så inn olje og ha på kanel og sukrin.
Energiinnhold:
Bland havregryn, salt, frømelblanding og mandelmel. Ha i 2,5 dl vann. Kok i 8-10 min, og ta kjelen av plata. Bland inn olje, og dryss på kanel og litt sukrin.
Bruker du mikro heller du over vann så det akkurat dekker, og kjører på full guffe i ca 1 min. Bland så inn olje og ha på kanel og sukrin.
Energiinnhold:
Næringinnhold:
6 kommentarer:
Så flott :)
Jeg elsker havregrøt, bruker gjerne de glutenfrie og :)
Så Kurt. Deilig! Takk <3
Oj. Skulle skrive så lurt ;)
Hvor finner du skjemaet med full oversikt på nærinhmgs innhold?
Jeg bruker diett.no for å finne næringsinnholdet i oppskrifter. :)
Legg inn en kommentar