12 mai 2011

Thaigryte med kylling


Dette var dagens middag. (Fant oppskriften hos utenmelk.no). Dette kommer til å bli en gjenganger hjemme hos oss, for denne var god!! Kombinasjonen av hvitløk, chili og soyasaus gjør den veldig velsmakende!.Og den tar bare 20 min å lage.

Oppskriften passer til 2-3 personer:
  • 2 ts olje
  • 1/2 stk chili (kan sløyfes, eller gjør som meg, reduser mengden for å tilpasse retten til små barn)
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 gr finhakket purre
  • 1 1/2 dl buljong
  • 2 dl kokosmelk
  • 300 gr kyllingfilet (rå, i biter)
  • 1 ss soyasaus
  • 120 gr erter
  • 2 ts sitronsaft
Fres chili og hvitløk i oljen. Tilsett purren og la frese et par minutt. Tilsett buljong og kokosmelk, og kok opp. Tilsett kylling, sitronsaft, soyasaus og krydder etter smak. Skru ned varmen og la det hele småkoke i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er ferdig kokt. Tilsett erter og kok i 3 minutter til.

Ved siden av serverte jeg stekte asparges til meg, og byggryn og dampede grønnsaker til de andre. :)

5 kommentarer:

Synsegulla sa...

Mmmm, den så deilig ut. Litt ingefær også i, så blir det helt etter min smak.

Helen sa...

God ide!! Jeg elsker ingefær, så det skal jeg teste neste gang! :)

Anonym sa...

Hva slags buljong bruker du? :)

Helen sa...

Kyllingfond. :) Du kan lese litt om det her:

http://lav-karbo.blogspot.com/2010/01/touch-of-tast.html

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...