05 april 2011

Jordbæris til dessert!


Jeg liker ting som tar bare 5 minutter å lage! Så søndagens dessert var jordbæris, som egentlig bare var en tjukk sukkekrfri smoothie med få ingredienser. En kjapp dessert som mor lager mens far rydder av bordet. Og den faller alltid både i smak hos de vokste og hos 2-åringen!

Oppskrift:
  • frosne jordbær
  • usøtet soyamelk (nok til at foodprosessoren greier å håndtere jordbærene)
  • banan (kan utelates)
  • et klyp vaniljepulver (kan utelates)
  • stevia (eller annen søtning)
Ha i blender og blend til det er en tjukk masse. Tilpass med søtning. Ha i serveringskåler og server straks. Spises med skje. 

Man kan ha oppi eplejuice, yoghurt naturell (om man tåler melk), andre typer bær osv. Mange variasjonsmuligheter og kjapt å lage.


(Glemte å ta bilde av desserten, så lånte et bilde her som ligner på en prikk hvis man ser bort fra det ferske jordbæret på toppen..) :)

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nam :-) Jeg pleier å lage med blåbær! Lecithin er veldig godt i (da føles den mindre kald, på en måte), og det samme er litt kokosolje, hampfrø og litt stevia vanilla creme om jeg "skeier ut". Hehe. Jeg ser også for meg at det er godt med rismelk, smakte det for første gang i går!

Helen sa...

Absoultt - uendelig med variasjonsmuligheter - og ting man kan putte i for å gjøre den ennå sunnere! Har ikke testet lecithin ennå - men det står definitivt på listen over framtidige eksperimenter.. :)

Fragola sa...

Godt- og ikke minst veeeldig sunt. Kjøpeisen inneholder masse sukker og E'er i dullionvis. :-)

Cecilie sa...

Åå, det så kjempegodt ut!! Kanskje jeg må prøve meg på den oppskrifta en dag ;) Ha en nydelig dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...