Da er tredje og siste episode om E-stoffer lagt ut på NRKs nett-TV. Denne episoden syns jeg var den mest interessante. Den tar for seg en del av de naturlige E-soffene som finnes, som feks lecithin og johanneskjernemel. Dessverre brukes de ofte til å erstatte fett i mat, så maten de brukes i er ikke nødvendigvis sunnere, sånn sett med lavkarbo-øyne i alle fall. Man får også se hvordan søtningsmidler i brus kan få en til å spise mer.
Episoden er tilgjengelig i noen dager til her.
Min konklusjon etter å ha sett serien er i grunnen den samme som før - mange e-stoffer er ufarlige, mens mange kan være skadelige. Og siden jeg ikke kan gå rundt å huske hvilke som er hva er det greiest å lage mye av maten fra bunnen av, så vet jeg hva jeg spiser. :)
har ikke fått sett denne enda,men har den liggende klar på pcn. gleder meg :D
SvarSlettDette har gått meg hus forbi. Snakket de om smaksforsterkere også?
SvarSlett