Du trenger:
- 80 gram frø / kjerner (feks sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner)
- 1 egg
- et lite klyp salt
- krydder/friske urter (jeg brukte frisk basilikum) - kan utelates
Man kan gjerne også bruke supermat (feks hampfrø eller chiafrø) om man ønsker det.
Bland, og smør ut over en stor middagstallerken. Stek på full guffe i mikrobølgeovnen i 2 minutter. Ta brødet av tallerekenen og skjær i 4 med feks pizzakutter.
For meg er 2 skiver passelig til et måltid, så jeg legger resten i plastpose i kjøleskapet, så har jeg brød til neste dag også.
Inspirasjonen til oppskriften kom i fra Matbloggen. Hun har testet om man kan bruke brødrister til å få knekkebrødene sprø etter at de kommer ut av microen - og det kan man. :) Det er jo også en grei måte å friske opp knekkebrødene på neste dag om man har rester. Og - har du micro på jobb kan du til og med ta med et egg og en boks med frøblanding og "bake" brød der. :)
Inspirasjonen til oppskriften kom i fra Matbloggen. Hun har testet om man kan bruke brødrister til å få knekkebrødene sprø etter at de kommer ut av microen - og det kan man. :) Det er jo også en grei måte å friske opp knekkebrødene på neste dag om man har rester. Og - har du micro på jobb kan du til og med ta med et egg og en boks med frøblanding og "bake" brød der. :)
Næringsinnhold (vil variere litt etter hva man på hva man har i):
- Per skive / knekkebrød: 1,1 gram karbohydrater
- 4 % karbohydrater, 19 % proteiner, 77 % fett
Smaker kjempegodt med feks skinke og geitost! Velbekomme!
14 kommentarer:
Jøss, så smart ! :)
Jeg skulle akkurat til å si det samme. Så utrolig greit og lettvint!
Kjempelurt og lettvint :D
Hej
Tak for din hilsen
Jg skal helt sikkert til at kigge på mine nordiske søstres fine blogs - tak fordi du linker til mig :)
Smart, raskt og lettvindt!
Men så er jeg litt skeptisk til bruk av mikrobølgeovn da, vi vet jo ikke helt sikkert hva all strålingen og gjør med næringsinnholdet i maten, men jeg kan jo ikke si at jeg ikke bruker mikroen selv innimellom heller :p
Så smart! Liker raske og enkle løsninger :)
Kristine - ja jeg er helt enig. Men i et nødtilfelle bruker jeg gjerne microen - men prøver å unngå den til daglig. :)
Dette var jo helt genialt, tusen takk for tipset :) Klem fra Anette & lowcarbloving
Jøss, det var kjapt. Kanskje jeg kan ta det i stekepannen siden jeg er av typen antimikro. Tar jo i så fall ikke lange tida å teste det! ;-)
God ide å prøve det! Gi meg gjerne et vink hvordan det gikk!
Har du prøvd å droppe egget i denne,og ha i fiberhusk som "lim" ?
Litt lei eggesmak på brødet,så bare lurte....jeg har nemlig fiberhusk i knekkebrødene jeg lager i ovnen...
Legg inn en kommentar