14 april 2011

Kikertpannekaker (socca)


Oppdatering: Spiser ikke disse så mye nå når jeg spiser lavkarbo, men DU så gode de er! :)

Middagen i dag ble kikertpannekaker med diverse topping. Det er en kjapp og enkel middag å lage, og passer like godt på en torsdags ettermiddag som på en fredags kveld!

Kikertpannekaker lages både i Frankrike, Italia og i India, og er en rett som kan varieres mye i smak. Oppskriften er enkel: man blander halvt om halvt med kikertmel og vann. Og tilsetter så litt salt og krydder etter ønske. Kikertmel får man billig i innvandrerbutikker, der heter det Gram flower. (Det kan inneholde spor av gluten, så skal du ha det helt glutenfritt kjøp kikertmel på helsekost).

Kikertpannekaker - dagens oppskrift:
blir ca 6 stk
  • 3 dl kikertmel (Gram flower)
  • 3 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 fedd presset hvitløk
  • 0,25 ts oregano
  • 0,5 ts basilikum
  • 0,5 ts persille
  • 1 ss smeltet kokosolje
Visp sammen. La røra stå og svelle i minst 30 min. Stek dem så i stekepanne i kokosolje. Noen liker dem litt tykke, men jeg steker dem som medium tykke pannekaker. (Lager man dem FOR tynne kan de være litt vanskelige å snu i panna..)


Jeg hadde diverse fyll og grønnsaker i skåler, så kunne vi ta det vi hadde lyst på. 


På mine kikertpannekaker hadde jeg hjemmelaget majones, paprika, issalat, agurk, selleristang, purreløk og en slags hjemmelaget salsa. 


Salsaen laget jeg kjapt i foodprosessor:
  • 1 tomat
  • 0,5 rød paprika
  • 3-4 cm purreløk (den grønne delen)
  • litt salt
  • litt pepper
  • 1 fedd hviløk
  • 0,25 rød løk
Kjør i foodprosessor til ønsket konsistens. 


Og hjem fra barnehagen kom min sønn med et "potethode" der det var plantet karse, så da hadde jeg på det også. :)

Kikertpannekaker kan også brukes som wrap (en grei lunch å ta med på jobb!), som tilbehør til suppe eller annen varm mat m.m, - en veldig anvendelig rett!

13 kommentarer:

Sara sa...

Kikertpannekaker med fyll såg veldig fristande ut! ...og for eit søtt "potethode" ;)

Nicole sa...

Det var et godt middagstips, og veldig smart da man kan fylle dem med hva man vil :) Jeg har alltid lurt på hvordan kikertmel smaker (i mat), hvordan er det i forhold til "vanlige" pannekaker?

Helen sa...

Vel, det smaker ikke så ulikt, men krydderet man har i gjør dem jo litt annerledes alikevel. :) Kikertpannekaker passer best til salt mat syns jeg..

Nora - www.livsstrategi.org sa...

De skal jeg prøve! Sikkert bra til taco også!

Synsegulla sa...

Utrolig herlig potethode :) Det digget jeg. Jeg har aldri prøvd kikertpannekaker men om jeg ikke hadde fortalt gjengen her hva det var er jeg sikker på at de hadde spist det. Handler du mye i innvandrerbutikker? Jeg vil gjerne det men det er så mye der jeg ikke vet hva er, så det hadde vært fint om du kunne tipset om flere ting de har der :)

Helen sa...

Ja kanskje jeg skal skrive et innlegg om innvandrerbutikk mat.. :) Blir dessverre til at jeg handler mindre der nå etter at jeg oppdaget iHerb... :D Men jeg må få tatt meg en tur snart igjen!

Fragola sa...

Yummy! Det så godt ut! Skal prøve det på de kresne små, store og ekstra store en dag :-)

Helen sa...

De største (les voksne) her elsker dem, men toåringen trenger litt mer tilvenningstid..! Men han har ikke smakt det så mange ganger ennå, så det er fremdeles håp!! :)

Ellen Marie Albertsen sa...

Så veldig bra ut! Må prøves

www.supermatforbarn.blogg.no sa...

Mmmmm. Dette tror jeg må testes. Fin blogg, forresten:-)

Erica sa...

Hei!
Hvordan vet du at de kan inneholde spor av gluten?

Helen sa...

Hei Enca! Jeg har lest at det produseres i samme lokaler som glutenholdige meltyper.. Og at kikertmel fra helsekost dermed er tryggere da det er produsert i lokaler der forurensing fra annen melproduksjon ikke forekommer.

Kilde: http://100prosentnaturlig.blogspot.no/2010/12/naturlig-glutenfritt-spor-av-gluten-pa.html

Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid! :)

Erica sa...

Takk for svar! Har nå kjøpt Kikertmel på Sunkost! Total annen prissjanger, men det er helsa verdt :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...