Sider

10 oktober 2011

Lavkarbo pizza! (mandelbunn)


Jeg har vært på utkikk etter den ultimate pizzabunn-oppskriften og tester stadig nye varianter. Dette er Tines oppskrift (hun foreslo selv at jeg burde teste den - og nå skjønner jeg hvorfor!) :) Denne leder herved  "pizzabunn-konkurransen" her hos oss. Ikke bare smaker den godt, men den er også kjapp å lage. Jippi!

Jeg har en sterk mistanke om at dette blir bunnen til fredagspizzaen vår framover.. MEN - jeg har fortsatt et par oppskrifter jeg skal teste.. ;)

Denne pizzabunnen er både lavkarbo, melkefri, glutenfri og selfølgelig sukkerfri.


Oppskriften passer til to sultne voksne, eller 2 voksne og 1 barn:
  • 3,75 dl malte mandler (kjør dem i blender)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 0,75 ts salt
  • 3 ss vann
  • 3 ss rapsolje

Bland sammen det tørre og ha i resten. Vent i 10 minutter så deigen får tykne. Kjevle den så ut mellom to bakepapir på et bakebrett og stek i 10 min på 225 grader. 

Ha på ønsket pizzafyll og stek litt til.

Jeg delte denne i 8 stykker så da ble det 1,5 g karbohydrat per stykke (ikke medregnet fyllet).




Tidligere har jeg testet:
Jyttepizza - glutenfri og melkefri men ikke lavkarbo
Pizzasnurrer - lavkarbo og glutenfri, men ikke melkefri

23 kommentarer:

  1. Spennende! Og ikke noen "rare" spesialingredienser heller. Det liker jo jeg vet du... Hvordan er konsistensen på denne?

    SvarSlett
  2. Så meget god ut denne :D nam nam!

    SvarSlett
  3. Den skal absolutt prøves! Ser veldig godt ut! :D

    SvarSlett
  4. Konsistensen ja.. Hva skal jeg si? Ikke svampete som noen lavkarbopizzabunner.. Mer som.. tja.. grov pizzabunn? Hever ikke så mye - men smaker veldig godt!

    SvarSlett
  5. Kult! Jeg gleder meg til å prøve :)

    SvarSlett
  6. ..og jeg gleder meg til fredag... :D (tror min kjære mann blir glad hvis jeg tester de siste pizzaoppskriftene på andre dager enn fredager.. hehe)

    SvarSlett
  7. Eg har også funnet min ultimate pizza, mmmmmmm Ville egentlig prøve den, hadde ikkje heilt trua..... men den beste eg har smakt :) Har du prøvd den? http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/10/den-aller-beste-lavkarbopizzaen-mmmm.html

    SvarSlett
  8. Mariann S - ikke testet den ennå nei. :) Men ser god ut!

    SvarSlett
  9. hm, mandelbunn har jeg aldri prøvd...det må testes :-)

    SvarSlett
  10. nei nå var jeg heldig. Jeg skal ha syklubb og har ei som ikke tåler hvetemel i "klubben" og her dumpet en lettvint pizzadeig som passer alle. Takk takk :-)

    SvarSlett
  11. Nam nam! Nå har jeg testet ferdig lavkarbo pizzabunn fra helsekosten. Overraskelsen var stor da tom mannen likte den. :-). Lett å lage og kjempegod!

    SvarSlett
  12. Ja det er kjempegøy man finner noe mannen også liker! :)

    SvarSlett
  13. Denne hørtes lovende ut! Ikke en haug av egg som i mange andre pizzabunner jeg har prøvd. Takk for tips!

    SvarSlett
  14. Så kjekt, denne vil jeg prøve! Trur du det fungerer med mandelmel fra funksjonellmat?

    SvarSlett
  15. nam nam..i fjor sommer laget jeg pizza bunn etter mandelrustykke oppskrift. Veldig godt så jeg kan tenke meg et dette ble vellykket :-D

    SvarSlett
  16. Anonym - ja det tror jeg. :) Jeg sparer dog det melet til kaker, får dårlig nemlig samvittighet når jeg "sløser" det på pizza / rundstykker o.l. :D hehe

    SvarSlett
  17. Hei. Takk for flotte oppskrifter og for at du skriver om viktige tema. Er spesielt interessert i ernæring til babyer og barn. Jeg lurer på om denne lik så greit kan lages uten bakepulver?

    SvarSlett
  18. Godt mulig, har ikke prøvd det. Den hever jo uansett ikke sånn kjempemasse.. Si gjerne i fra hvis du prøver! :)

    SvarSlett
  19. Hvor mye mandelmel blir 3,75 dl mandler ? Sånn ca.?
    Ser godt ut =)

    SvarSlett
  20. Omtrent det samme om jeg ikke husker helt feil.. Melet blir jo litt luftig, så kanskje derfor volumet er omtrent det samme? (Men dobbeltsjekk gjerne før du hivet det i deigen..) :)

    SvarSlett

Takk for kommentar! :)