Jeg har en sterk mistanke om at dette blir bunnen til fredagspizzaen vår framover.. MEN - jeg har fortsatt et par oppskrifter jeg skal teste.. ;)
Denne pizzabunnen er både lavkarbo, melkefri, glutenfri og selfølgelig sukkerfri.
Oppskriften passer til to sultne voksne, eller 2 voksne og 1 barn:
- 3,75 dl malte mandler (kjør dem i blender)
- 1 ts fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 0,75 ts salt
- 3 ss vann
- 3 ss rapsolje
Bland sammen det tørre og ha i resten. Vent i 10 minutter så deigen får tykne. Kjevle den så ut mellom to bakepapir på et bakebrett og stek i 10 min på 225 grader.
Ha på ønsket pizzafyll og stek litt til.
Jeg delte denne i 8 stykker så da ble det 1,5 g karbohydrat per stykke (ikke medregnet fyllet).
Tidligere har jeg testet:
Jyttepizza - glutenfri og melkefri men ikke lavkarbo
Pizzasnurrer - lavkarbo og glutenfri, men ikke melkefri
Spennende! Og ikke noen "rare" spesialingredienser heller. Det liker jo jeg vet du... Hvordan er konsistensen på denne?
SvarSlettSå meget god ut denne :D nam nam!
SvarSlettDen skal absolutt prøves! Ser veldig godt ut! :D
SvarSlettKonsistensen ja.. Hva skal jeg si? Ikke svampete som noen lavkarbopizzabunner.. Mer som.. tja.. grov pizzabunn? Hever ikke så mye - men smaker veldig godt!
SvarSlettKult! Jeg gleder meg til å prøve :)
SvarSlett..og jeg gleder meg til fredag... :D (tror min kjære mann blir glad hvis jeg tester de siste pizzaoppskriftene på andre dager enn fredager.. hehe)
SvarSlettEg har også funnet min ultimate pizza, mmmmmmm Ville egentlig prøve den, hadde ikkje heilt trua..... men den beste eg har smakt :) Har du prøvd den? http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/10/den-aller-beste-lavkarbopizzaen-mmmm.html
SvarSlettMariann S - ikke testet den ennå nei. :) Men ser god ut!
SvarSlettSer deilig ut!
SvarSletthm, mandelbunn har jeg aldri prøvd...det må testes :-)
SvarSlettnei nå var jeg heldig. Jeg skal ha syklubb og har ei som ikke tåler hvetemel i "klubben" og her dumpet en lettvint pizzadeig som passer alle. Takk takk :-)
SvarSlett:)
SvarSlettNam nam! Nå har jeg testet ferdig lavkarbo pizzabunn fra helsekosten. Overraskelsen var stor da tom mannen likte den. :-). Lett å lage og kjempegod!
SvarSlettJa det er kjempegøy man finner noe mannen også liker! :)
SvarSlettDenne hørtes lovende ut! Ikke en haug av egg som i mange andre pizzabunner jeg har prøvd. Takk for tips!
SvarSlettDen skal prøves ut ja :)
SvarSlettSå kjekt, denne vil jeg prøve! Trur du det fungerer med mandelmel fra funksjonellmat?
SvarSlettnam nam..i fjor sommer laget jeg pizza bunn etter mandelrustykke oppskrift. Veldig godt så jeg kan tenke meg et dette ble vellykket :-D
SvarSlettAnonym - ja det tror jeg. :) Jeg sparer dog det melet til kaker, får dårlig nemlig samvittighet når jeg "sløser" det på pizza / rundstykker o.l. :D hehe
SvarSlettHei. Takk for flotte oppskrifter og for at du skriver om viktige tema. Er spesielt interessert i ernæring til babyer og barn. Jeg lurer på om denne lik så greit kan lages uten bakepulver?
SvarSlettGodt mulig, har ikke prøvd det. Den hever jo uansett ikke sånn kjempemasse.. Si gjerne i fra hvis du prøver! :)
SvarSlettHvor mye mandelmel blir 3,75 dl mandler ? Sånn ca.?
SvarSlettSer godt ut =)
Omtrent det samme om jeg ikke husker helt feil.. Melet blir jo litt luftig, så kanskje derfor volumet er omtrent det samme? (Men dobbeltsjekk gjerne før du hivet det i deigen..) :)
SvarSlett