Inspirasjon til oppskriften fant jeg hos Une og denne retten har en deilig smak av karri! Mannen var storfornøyd, mens 2-åringen nok trenger litt tilvenning til denne. :)
Til 2 voksne og 2 barn:
- 4 kyllingfileer
- 2-4 ss kokosolje til steking
- 1-2 ss gul karripasta (fåes på asiabutikk) (jeg hadde ikke det så jeg brukte noen gode dryss med Afrika Durban karri fra Santa Maria. Den krydderblandingen er beregnet på indisk mat - men det smakte deilig i denne retten også!)
- 1 boks kokosmelk
- 1 ss soyasaus (sjekk innholdsfortegnelsen hvis du vil unngå gluten/sukker)
- 1-2 ss kyllingfond
- 1-2 dl vann
- 0,5-1 ts sukrin eller palmesukker (kan utelates)
- evt litt salt
- Grønnsaker i biter (Jeg brukte vårløk, brokkoli, gul og rød paprika)
Kutt kyllingfileene i strimler og stek i kokosolje. Ha på karri og stek litt til. Ha på kokosmelk, kyllingfond og vann. Smak til med soyasaus og evt litt salt og sukrin/palesukker. Ha i grønnsakene og la disse koke med til de er møre.
Du kan også bruke kyllingkjøtt fra kokte kyllinglår / hel kylling. Da kan du evt bruke kokekraften i steden for vann og kyllingfond.
Server med feks blomkåris.
Næringsinnhold:
Næringsinnhold:
- ca 22 gram karbohydrater i hele gryta
- 4 % karbohydrater, 35 % protein, 61 % fett
lurte på om di ulike tingene som kyllingfond fåes kjøpt i vanlig butikker?
SvarSlettKyllingfond kjøper jeg på ICA, men du kan bruke vanlig buljong om du vil.
SvarSlettSukrin kjøpes på iherb eller helsekost - men kan fint utelates (evt bruk litt vanlig sukker).
Kokosolje kjøpes på iherb (har linket til det i ingredienslisten) eller bruk smør.