Jeg har vært på utkikk etter gode glutenfrie brødoppskrifter, gjerne lavkarbo. Jeg har lyst å begrense bruken av fabrikkfremstillt glutenfritt mel, men heller bruke ingredienser som er naturlig glutenfri. Disse briksene samsvarer med de kriteriene. :)
Denne oppskriften fant jeg her, men er litt justert (som vanlig..) :)
Oppskrift på briks med gresskarkjerner:
- 7 egg
- 2 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 170 g finmalte gresskarkjerner
- 110 finmalte sesamfrø
- 50 g kokosmel
- 3 ss fiberhusk
- 3 ts bakepulver
- 1 krm salt
Noe av gresskarkjernene kan byttes ut med feks finmalte solsikkefrø og eller finmalte mandler. Bruk det du har!
Rør sammen i kjøkkenmaskin og fordel røra i langpanne kledd i bakepapir. Stekes på 175 grader i 20-25 min. Når den er litt avkjølt deles den i mindre firkanter. Den er super å fryse, så tar man bare ut antall briks man trenger der og da.
Rør sammen i kjøkkenmaskin og fordel røra i langpanne kledd i bakepapir. Stekes på 175 grader i 20-25 min. Når den er litt avkjølt deles den i mindre firkanter. Den er super å fryse, så tar man bare ut antall briks man trenger der og da.
Denne skal jeg prøve meg på, takk for oppskrift! :-)
SvarSlettDet så godt ut. Henger meg på å prøve jeg og. Fint at de er uten gjær. Skal prøve å holde meg unna det en stund.:-)
SvarSlettDe er kjempe gode :-D fikk lyst til å bake litt :-D
SvarSlettDe så kjempe gode ut! Synes det er vaskelig å finne glutenfrie, sunne og lavkarbo varianter av brødmat og knekkebrød, men disse var jo helt geniale. Takk for super oppskrift og inspirasjon! ;)
SvarSlettSpennende og godt med hjemmebakt :) Lurer når jeg får laget mine speltbrød, har latt det ligge litt for lenge.
SvarSlettpussig, jeg har akkurat knekkebrød i ovnen. Jeg har en fast oppskrift jeg bruker men bytter på garnityret. Og denne gangen har jeg solsikkefrø og masse gresskar kjerner. Kokosmelk har jeg aldri prøvd før. Ingen dum ide :-)
SvarSlettThis bread looks fantastic - I too am always searching for recipes that include naturally gluten-free ingredients rather than factory-made gluten-free flours. Thank you for linking my blog from your blog as well :)
SvarSlettSå veldig, veldig gode ut! Tror jeg må smelle sammen noe lignende, vi er nemlig tomme for brød...
SvarSlettMm, det så godt ut. Tror jeg må slenge ihop en deig i kveld etter jobb. Trenger noe annet enn butikkbrødene jeg kjøper når jeg får brødsug.
SvarSlett