04 september 2011

Indisk kyllinggryte


Jeg fortsetter å teste middagsretter med kokosmelk. Her kommer en til! :)


Jeg liker middager der saus og fisk/kjøtt lages i samme gryta. Både fordi det gir mye god smak og fordi det er praktisk. Slike retter er også ekstra fine å fryse ned syns jeg. Så jeg lager av og til dobbel porsjon og fryser ned halvparetn. Dermed får vi er rask og grei middag en annen dag. Jeg fant denne retten hos Lilalife, men har endret den litt etter hva vi liker. :)


Du trenger (til 2 voksne og 2 barn):
  • 4-5 kyllingfileer (jeg brukte kyllingklubber - det funket også!)
  • Kokosolje til steking (evt meierismør)
  • 1 løk
  • 0,5 boks kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 paprika, valgfri farge
  • Et par cm fersk ingefær, finhakket
  • Chilipepper, finhakket (jeg bruker bare litt så 2-åringen også kan spise dette)
  • 2-3 fedd Hvitløk, finhakket
  • Durban curry eller red curry
  • Palmesukker (eller sukrin)
  • Salt og pepper
  • 0,25- 0,5 ts fiberhusk

Skjær opp kyllingfiletene og stek i kokosolje. Mot slutten av steketiden ha oppi chili, hvitløk, ingefær, og løk. La det steke litt med før du har oppi kokosmelk, hermetiske tomater og oppkuttet paprika. Smak til med curry, palmesukker/sukrin pluss salt og pepper. Hvis du vil kan du ha oppi litt fiberhusk for å tynke sausen (vær forsiktig, det trengs ikke mye!)

Jeg serverte grønnsaksmos og salat ved siden av.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Heia :-)

Dette ser kjempegodt ut! Men hva er palmesukker? Det har jeg aldri hørt om før. Kan jeg bruke vanlig sukker isteden?

Helen sa...

Ja det kan du :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...