07 mai 2011

Knekkebrød med havrekli og frø


Jeg driver å baker meg opp på lavkarbo-alternativer til brød og knekkebrød for tiden. Har også store mengder havrekli stående som jeg må bruke opp, så derfor ble disse til. :) Både mann og barn (2 år) likte dem kjempegodt, og det er jo den siste kvalitetssjekken... 

Oppskrift (til et stekebrett): 
  • 1,5 dl linfrø
  • 1 dl havrekli (kan inneholde spor av gluten, men kan gjerne byttes ut med glutenfrie havregryn)
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 0,25 ts salt
  • ca 2,5 dl vann (til bløtlegging)
Legg linfrø og havrekli bløt i vannet en times tid. (Man kan gjerne knuse en del av linfrøene i blender først).  Bland så i resten av ingrediensene og smør massen utover en stekeplate. Stekes på 180 grader i 45 minutter. Slipp dampen ut nå og da. 

Er de ikke tørre, la de stå på 100 grader til de er tørre, gjerne med en sleiv eller lignende i døra så dampen slipper ut.

Knekk opp og oppbevar i tett boks. 

Energiinnhold:
12% Karbohydrater
20% Protein
68% Fett

16 knekkebrød gir 1,1 kh per knekkebrød
12 knekkebrød gir 1,3 kh per knekkebrød

3 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

aner ikke hvordan slikt regnes ut jeg ;) så nydelige ut da :D

Ida sa...

Tenker som så at det ville vært 1% karber i hvert knekkebrød om det var 12 biter, og da blir det 0,75% i hver når det er 16 biter. Så kommer det an på hvor mye hvert knekkebrød veier da, på hvor mange gram karber det er i hver. 0,38 g karber om et av knekkebrødene veier 50 g, for eksempel, men det er i så fall et tungt knekkebrød!

MEN, jeg suger i matte siden etter at jeg fikk ME (helt sant!), så don't quote me ;-)

Forresten så har jeg bokmerket denne, og den forrige du la ut :-)

Nora - www.livsstrategi.org sa...

De skal prøves! Så kjempegode ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...