Jeg driver å baker meg opp på lavkarbo-alternativer til brød og knekkebrød for tiden. Har også store mengder havrekli stående som jeg må bruke opp, så derfor ble disse til. :) Både mann og barn (2 år) likte dem kjempegodt, og det er jo den siste kvalitetssjekken...
Oppskrift (til et stekebrett):
- 1,5 dl linfrø
- 1 dl havrekli (kan inneholde spor av gluten, men kan gjerne byttes ut med glutenfrie havregryn)
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl gresskarkjerner
- 0,25 ts salt
- ca 2,5 dl vann (til bløtlegging)
Legg linfrø og havrekli bløt i vannet en times tid. (Man kan gjerne knuse en del av linfrøene i blender først). Bland så i resten av ingrediensene og smør massen utover en stekeplate. Stekes på 180 grader i 45 minutter. Slipp dampen ut nå og da.
Er de ikke tørre, la de stå på 100 grader til de er tørre, gjerne med en sleiv eller lignende i døra så dampen slipper ut.
Knekk opp og oppbevar i tett boks.
Knekk opp og oppbevar i tett boks.
Energiinnhold:
12% Karbohydrater
20% Protein
68% Fett
16 knekkebrød gir 1,1 kh per knekkebrød
12 knekkebrød gir 1,3 kh per knekkebrød
3 kommentarer:
aner ikke hvordan slikt regnes ut jeg ;) så nydelige ut da :D
Tenker som så at det ville vært 1% karber i hvert knekkebrød om det var 12 biter, og da blir det 0,75% i hver når det er 16 biter. Så kommer det an på hvor mye hvert knekkebrød veier da, på hvor mange gram karber det er i hver. 0,38 g karber om et av knekkebrødene veier 50 g, for eksempel, men det er i så fall et tungt knekkebrød!
MEN, jeg suger i matte siden etter at jeg fikk ME (helt sant!), så don't quote me ;-)
Forresten så har jeg bokmerket denne, og den forrige du la ut :-)
De skal prøves! Så kjempegode ut!
Legg inn en kommentar