02 april 2011

Sjokolade med hasselnøtt


Nytt forsøk på sjokoladelaging! :) Og igjen smakte det kjempegodt! Tenkte jeg skulle bruke noe kokosolje i sjokoladen denne gangen. Jeg visste det ville få den til å smelte litt i romtemperatur, men at det ville gi en god smak - og det stemte!



Oppskrift:

  • ca 0,5 dl kakaosmør
  • ca 0,5 dl kokosolje
  • 1-2 toppet ss rå kakao (smak til)
  • 1 toppet ss carob pulver
  • 1 toppet ss yaconpulver
  • 1 krm vaniljepulver
  • 1 klyp salt
  • Ørlite stevia
  • 0,5 ts yaconsirup
  • 2 hasselnøtter til hver sjokoladebit

Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør og kokosolje i vannbad. Sikt oppi pulverne (for å få ut klumper) og rør dem inn. Ha oppi resten av ingrediensene og rør til alt er blandet godt. Husk å smake underveis og evt juster så du får en smak du liker!

Ha hasselnøttene i formen og hell sjokoladen over. Sett i fryseren i 10-20 min. 

Må spises umiddelbart når de tas ut av fryseren da de smelter om de får ligge for lenge i romtemperatur. 

Disse er allerede fortært. Neste gang tror jeg at jeg vil prøve sjokolade med fyll.. det blir spennende!

10 kommentarer:

frk. Kraft sa...

Denne skal jeg lage i DAG! Elsker nøttesjokolade. :)HVilken stevia har du brukt? Pulver eller dråper?

Helen sa...

Steviaen jeg brukte er den i hvitt pulver. (Har ikke skaffet meg dråper ennå) :)

Mariann sa...

Nei, nå MÅ jeg komme meg ut for å kjøpe silikonformer så jeg får testet hjemmelaget sjokolade snart... Er så mange som poster innlegg om det om dagen og det ser jo bare såååå godt ut.

Spennende å lese om sukkeravhengighet forresten. Jeg er nok ikke rammet så hardt som du, men merker suget om jeg har skeiet ut noen dager...

Ønsker deg en super søndag :)

Helen sa...

Man trenger ikke silikonformer! Ha bakepapir i feks en liten brødform el lignende og brekk opp sjokoladen i biter når den skal spises. :)

Nicole sa...

Nam, det så skikkelig godt ut!! Elsker hjemmelaget, sunn sjokolade! Jeg har forresten linket til bloggen din på min blogg, håper det er ok :)

Melusine sa...

Mmmm, disse ser fantastisk gode ut!
Nå er det en stund siden jeg har laget sjokolade, men jeg har alt som trengs i en skuff på kjøkkenet så det er egentlig bare å sette i gang :)

Anonym sa...

så fine sjokolade fisker du har laget. De ser skikkelig gode ut.

Helen sa...

Ja det tar ikke lang tid - 30 min inkl tid i fryseren så har du sjokolade. :)

Sara sa...

Får så lyst å laga sjokolade igjen når eg ser slike bilder :) Kjøpte du fiskeformene på biltema?

Helen sa...

Nei Ikea. :) Men liker bedre de jeg kjøpte på Biltema (mykere silicon). Bilde finner du her:

http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/03/forberedelser-til-sjokolade-og.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...