Nytt forsøk på sjokoladelaging! :) Og igjen smakte det kjempegodt! Tenkte jeg skulle bruke noe kokosolje i sjokoladen denne gangen. Jeg visste det ville få den til å smelte litt i romtemperatur, men at det ville gi en god smak - og det stemte!
Oppskrift:
- ca 0,5 dl kakaosmør
- ca 0,5 dl kokosolje
- 1-2 toppet ss rå kakao (smak til)
- 1 toppet ss carob pulver
- 1 toppet ss yaconpulver
- 1 krm vaniljepulver
- 1 klyp salt
- Ørlite stevia
- 0,5 ts yaconsirup
- 2 hasselnøtter til hver sjokoladebit
Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør og kokosolje i vannbad. Sikt oppi pulverne (for å få ut klumper) og rør dem inn. Ha oppi resten av ingrediensene og rør til alt er blandet godt. Husk å smake underveis og evt juster så du får en smak du liker!
Ha hasselnøttene i formen og hell sjokoladen over. Sett i fryseren i 10-20 min.
Må spises umiddelbart når de tas ut av fryseren da de smelter om de får ligge for lenge i romtemperatur.
Disse er allerede fortært. Neste gang tror jeg at jeg vil prøve sjokolade med fyll.. det blir spennende!
10 kommentarer:
Denne skal jeg lage i DAG! Elsker nøttesjokolade. :)HVilken stevia har du brukt? Pulver eller dråper?
Steviaen jeg brukte er den i hvitt pulver. (Har ikke skaffet meg dråper ennå) :)
Nei, nå MÅ jeg komme meg ut for å kjøpe silikonformer så jeg får testet hjemmelaget sjokolade snart... Er så mange som poster innlegg om det om dagen og det ser jo bare såååå godt ut.
Spennende å lese om sukkeravhengighet forresten. Jeg er nok ikke rammet så hardt som du, men merker suget om jeg har skeiet ut noen dager...
Ønsker deg en super søndag :)
Man trenger ikke silikonformer! Ha bakepapir i feks en liten brødform el lignende og brekk opp sjokoladen i biter når den skal spises. :)
Nam, det så skikkelig godt ut!! Elsker hjemmelaget, sunn sjokolade! Jeg har forresten linket til bloggen din på min blogg, håper det er ok :)
Mmmm, disse ser fantastisk gode ut!
Nå er det en stund siden jeg har laget sjokolade, men jeg har alt som trengs i en skuff på kjøkkenet så det er egentlig bare å sette i gang :)
så fine sjokolade fisker du har laget. De ser skikkelig gode ut.
Ja det tar ikke lang tid - 30 min inkl tid i fryseren så har du sjokolade. :)
Får så lyst å laga sjokolade igjen når eg ser slike bilder :) Kjøpte du fiskeformene på biltema?
Nei Ikea. :) Men liker bedre de jeg kjøpte på Biltema (mykere silicon). Bilde finner du her:
http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/03/forberedelser-til-sjokolade-og.html
Legg inn en kommentar