Jeg har lenge hatt lyst til å prøve ut chiafrø! De er proppfulle av kalsium og omega fettsyrer. Faktisk inneholder de mer kalsium enn melk, og mer omega 3 enn laks! I tillegg inneholder de mer fiber, protein og kalsium enn linfrø!
Chiafrø var gjerne den eneste maten Aztekerne i Sør-amerika tok med seg når de skulle ut på marsj eller ut i krig. Det er ikke så rart - de gir deg energi og gjør deg mer utholdende. De ble også brukt som betalingsmiddel, pga at de var så verdifulle!
Chiafrø gir deg også en langsom blodsukkerstigning og inneholder langkjedede triglyserider som bidrar til å senke kolesterolet. I tillegg er chiafrø et fullverdig protein som inneholder alle de essensielle aminosyrene.
De kan brukes til baking, i smoothies mm. Men - det jeg hadde mest lyst til å teste først var å lage dessertpudding!
Oppskrift på sjokoladechiapudding med kokoskrem:
til 1 porsjon
- 3 ss chiafrø (jeg kjøpte feil og brukte derfor knuste frø, men bruk gjerne hele frø!)
- 8 ss vann
- 1 klyp salt
- 1 toppet ts kakao (gjerne raw)
- noen dryss vanlijepulver
- søtning (jeg brukte 2 dråper vanlije stevia, men du kan like gjerne bruke sukrin (erythritol på engelsk/ xyliotol / lucuma / yaconsirup el lign)
Bland sammen. Smak til med søting til du er fornøyd og la stå i 30 min så det får tykne (chia frø kan absorbere opp til 12 ganger sin egen vekt i vann!). Koking ikke nødvendig. Du kan også blande kvelden før og la stå i kjøleskapet til neste dag. :)
Kokoskrem:
- 3 ss kokoskrem (det tykke i bunnen eller på toppen i en boks med kokosmelk)
- litt søtning (jeg brukte 1 dråpe vanlije stevia), smak til
- (litt fiberhusk om nødvendig)
Det blir ikke siste gang jeg lager pudding av chiafrø - for å si det sånn.....!! :D
Ønsker du å bestille noen av ingrediensene til en billig penge kan jeg anbefale iherb.com! Bruker du kodem BIX900 første gang du bestiller får du 5 dollar i rabatt! Porto koster bare rett i overkant av kr 20,- ! (når du holder deg under 1,3 kg)
Mm, så godt ut. Tror jeg må bestillte chia frø neste gang.
SvarSlettnam det så godt ut. har en boks chia stående jeg ikke har brukt
SvarSlettÅh, nam nam! Bokmerkes=)
SvarSlettHvordan synes du kokoskremen ble? Jeg er egentlig veldig glad i kokossmak, og skulle prøve meg på "kokosyoghurt" laget av den tykke kokosmassen i kokosmelk pluss søtning. Synes ikke det smakte noe godt, bare altfor mye kokos...
SvarSlettJeg elsker kokoskrem!! Men må spise det sammen m noe. Smakte veldig godt på chiapuddingen, og smaker feks godt på jordbær! Bare kokoskrem blir derimot litt mye :) Samme med kremfløte (som jeg ikke spiser så mye av lenger) - smaker heller ikke så godt alene :)
SvarSlettSer veldig godt ut! Jeg har også chiafrø i skuffen, men har ikke fått brukt dem ennå. Så kanskje det er tid for pudding ;-)
SvarSlettSer kjempe godt ut:-)
SvarSlettNam :-) Elsker chiapudding!
SvarSlett