Dette er en enkel og rask fiskemiddag som smaker kjempegodt! Opprinnelig oppskrift fant jeg her, men har modifisert den til å passe til et melkefritt kosthold. Dette er en av favorittene her i huset!
Oppskrift:
4 porsjoner
30 min
- 800 g torskefilet (seifilet kan selfølgelig også brukes!)
- 1 purre
- 3 dl soyamelk (Go green inneholder bare 3 g kh per 100g) Eller bruk kremtfløte.
- 2 ts karri
- 2 hardkokte egg
- 2 tomater
- 2 ss kokosolje til steking (eller meierismør)
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ss gressløk
Sett eggene på kok. Skal bli hardkokte så kokes i ca 10 min om du ikke bruker eggekoker. (Et tips: Vi pleier alltid å koke opp ekstra egg som vi spiser til lunch, på brødskiva el. lign. Da har vi alltid noen liggende.) Eggene skal deles i båter når de er ferdigkokt.
Skjær fisken i terninger. Vask og skjær purren i ringer og finhakk tomater og gressløk. Smelt kokosoljen i gryten / stekepannen og surr purren blank. Ha i soyamelk/kremfløte og karri og varm den opp. Ha oppi fisken og la det trekke i 10 min på svak varme. Ikke rør i gryten - da fliser fisken seg!
Smak til med salt og pepper. Dryss over tomat, gressløk og legg eggebåtene oppå. (Bildene er uten gressløk)
Server med det du har lyst på!
Næringsinnhold:
Næringsinnhold:
- 17,23 g kh for hele gryta
- 5 % karbohydrater, 53 % proteiner, 41 % fett
Enjoy!
2 kommentarer:
Mmmmmm!!!! Skal prøves her i huset. Her spises mest "rosafisk".
Her i huset er jeg den eneste som liker 'rosafisk' - så her går det mest i den hvite.. ;)
Legg inn en kommentar