30 november 2015

Oppskrift på nøttebrød - enkelt og kjapt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bilde lånt av Julies matblogg

Nå ble jeg glad! Har bakt dette brødet og det smaker kjempegodt! Og er lett og kjapt å lage. Og ingen rare ingredienser. Og det er både lavkarbo, glutenfritt, og paleo. Fantastisk!

Oppdatering: Noen lurte på om brødet må skjæres med motorsag..hehe. Så ville bare legge til at brødet blir overraskende mykt og saftig! Jeg har en teori om at det er fordi nøtter og frø blir "kokt" i eggeblandingen før den stivner. Jeg vet ikke, men brødet minner i hvert fall mye mer om brød enn knekkebrød. :)

Leste et sted at hvis man vil spise ost på skiva (og ikke unngår karbohydrater) kan man bytte ut litt av nøttene med tørket frukt. Det tror jeg at jeg vil jeg teste til jul :)

Oppskrift:
  • 4 egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 dl olje
  • 0,5 kg nøtter og frø*
  • Krydder om man vil (urter, hvitløkspulver..) 
*Man kan bruke hva man vil etter hva man har. Jeg brukte ca 250g mandler, 190g solsikkefrø, 30g linfrø og 30g sesamfrø. Ble veldig godt.

Ha bakepapir i en brødform. Visp eggene sammen, visp inn salt og olje. Bland inn nøtter og frø, og hell blandingen oppi formen. Jeg lot formen stå på benken i 10 min før jeg puttet den i ovnen, mest med tanke på at linfrøene skulle få bløtgjøre seg litt.

Stek i ca 50 min på 160 grader. (Vi har ganske ny ovn, så 45 min var nok). Ta det ut av formen og avkjøl på rist. Ikke skjær i det før det er helt kaldt.

Oppskriften fant jeg her.


5 kommentarer:

Dentalart sa...

Mega vitamin boomb, flott utseende.

Regards
Anna

Susanne sa...

Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

Chhang ki sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
keto ultra deit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
fitnesshealthforever sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...