Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg her, og retten ble en stor suksess. Både fordi den er enkel å lage og fordi den smaker fortreffelig! Vi prøver å spise fisk et par ganger i uka, og denne blir definitivt med på menyen framover.
Du trenger:
(4 porsjoner)
- 400 gram seifilet (eller torsk)
- 1 beger creme fraiche (mulig du kan bruke kokosmelk i stedet, men det har jeg ikke testet)
- 150 gram bacon
- 1/4 purre
- 1/4 paprika
- 3 ferske sjampinjonger (jeg brukte sukkerterter i stedet, men man kan feks også bruke grønn praprika)
Trekk fisken i 10 min i lettsatet vann (om fisken er frossen tar det 5-10 min ekstra). Mens du venter - kutt bacon opp i biter og purreløken i ringer. Paprika og sjampinjong / sukkererter kuttes i biter.
Smør en ildfast form med smør, legg oppi grønnsakene, ha litt salt på. Del fisken i biter og legg oppå. Legg creme fraiche oppå i klatter som du så smører utover med en slikkepott. Baconbitene legges på toppen. Stek på 180 grader i 40 min eller til baconet er stekt. La den hvile litt på benken før servering.
Server med feks dampede grønnsaker eller en salat.
Enjoy!
Takk for tips jeg fikk! Og du har altså en kjempefin blogg :) Blir veldig inspirert! Nå gleeeder jeg meg til LCHF, det er bare litt vanskelig nå om sommeren, når det blir fram og tilbake i landet og besøk til familie.. ! Det skal bli mer sjikk til høsten.
SvarSlettÅ, dette fristet veldig! Tror jeg må teste det i helgen. Jeg spiser altfor lite fisk. Takk for fin oppskrift. :)
SvarSlett